21/01/2023 21/01/2023 Την κραυγή αγωνίας του για τον ναό της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο εγκαταλελειμμένο χωριό της Άνω Κρανιώνας εκφράζει ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Στις 19 Ιανουαρίου το μεσημέρι ο ιεράρχης επισκέφθηκε τα χωριά Άνω και Κάτω Κρανιώνα με τα μυστηριώδη πλινθόκτιστα σπίτια, τα οποία μέχρι την δεκαετία του ᾽80 ήταν κατοικημένα, αλλά τα τελευταία...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 12:48

Κραυγή αγωνίας του Καστορίας Καλλίνικου για το ναό της Αγ. Παρασκευής

Διαδώστε:
Κραυγή αγωνίας του Καστορίας Καλλίνικου για το ναό της Αγ. Παρασκευής

Την κραυγή αγωνίας του για τον ναό της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο εγκαταλελειμμένο χωριό της Άνω Κρανιώνας εκφράζει ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Στις 19 Ιανουαρίου το μεσημέρι ο ιεράρχης επισκέφθηκε τα χωριά Άνω και Κάτω Κρανιώνα με τα μυστηριώδη πλινθόκτιστα σπίτια, τα οποία μέχρι την δεκαετία του ᾽80 ήταν κατοικημένα, αλλά τα τελευταία χρόνια ερημώθηκαν εντελώς.

Επισκέφθηκε τον Ναό της Αγίας Παρασκευής Άνω Κρανιώνα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την φθορά του χρόνου, όπως και πολλοί άλλοι Ναοί, για τους οποίους χρειάζονται σωστικές παρεμβάσεις για την συντήρησή τους.

Ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος περπάτησε ανάμεσα στα ερειπωμένα σπίτια του χωριού, με τα κόκκινες πλίνθες, στους χορταριασμένους δρόμους ανάμεσα σε σπαράγματα πεσμένων κόκκινων τοίχων, ακούοντας μόνον το θρόισμα του ανέμου στα φύλλα των δένδρων, αλλά και το θρόισμα της ιστορίας του τόπου.


Νωρίτερα ο ιεράρχης είχε επισκεφθεί και τον Ναό του Αγίου Μοδέστου στον Γάβρο, που αντιμετωπίζει επίσης πολλά προβλήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων