25/01/2023 25/01/2023 Την 3η ΜΣΕΠ της Αεροπορίας στην κορυφή του Βιτσίου και στην συνέχεια το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστοριάς, προκειμένου να ευλογήσει την βασιλόπιτά τους επισκέφθηκε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Στην 3η ΜΣΕΠ Βιτσίου Στην 3η ΜΣΕΠ ο Σεβασμιώτατος μετέβη επί στρατιωτικού οχήματος, λόγω της χιονόπτωσης. Εκεί τον περίμενε ο...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 9:00

Με αναφορές στους Αγίους Καλλίνικο και Παΐσιο η επίσκεψη Καστορίας στην 3η ΜΣΕΠ Βιτσίου

Διαδώστε:
Με αναφορές στους Αγίους Καλλίνικο και Παΐσιο η επίσκεψη Καστορίας στην 3η ΜΣΕΠ Βιτσίου

Την 3η ΜΣΕΠ της Αεροπορίας στην κορυφή του Βιτσίου και στην συνέχεια το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστοριάς, προκειμένου να ευλογήσει την βασιλόπιτά τους επισκέφθηκε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Στην 3η ΜΣΕΠ Βιτσίου

Στην 3η ΜΣΕΠ ο Σεβασμιώτατος μετέβη επί στρατιωτικού οχήματος, λόγω της χιονόπτωσης. Εκεί τον περίμενε ο Διοικητής της Μονάδας κ. Γ. Κωστόπουλος, με τους αξιωματικούς, τους οπλίτες και το βοηθητικό προσωπικό για να τελέσει τον αγιασμό και για να ευλογήσει την βασιλόπιτά τους.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο προσωπικό της Μονάδας για τον Άγιο Καλλίνικο και για τον Άγιο Παΐσιο, προσφέροντας εικόνες και βιβλία. Τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη στο αγώνα τους ενάντια στα στοιχεία της φύσης, προκειμένου να φροντίζουν για την ασφάλεια της Πατρίδος μας.

Ο Διοικητής της Μονάδας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε το σήμα της 3ης ΜΣΕΠ.

Στο Πανεπιστήμιο

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστορίας, όπου στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης ευλόγησε την βασιλόπιτα του Παραρτήματος.

Παρόντες ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Αντιπρύτανης κ.Νικόλαος Σαριαννίδης, η Κοσμήτωρ κ. Χαρά Καλογεράτου και οι Καθηγητές των Τμημάτων.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της βασιλόπιτας απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στην σχέση πίστης και επιστήμης κατά την ορθόδοξη παράδοση και κατά την άποψη συγχρόνων μεγάλων επιστημόνων, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα δύο δεν συγκρούονται στην παράδοσή μας, όταν λειτουργούν στα πλαίσιά τους.

Προσέφερε ως δώρο για το φλουρί της βασιλόπιτας διάφορα βιβλία και συζήτησε διάφορα θέματα με τους κ. Καθηγητές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων