07/07/2020 07/07/2020 Κάθε χρόνο η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας τιμάται την 6η Μαΐου. Φέτος, όμως, λόγω της λοιμικής νόσου, εορτάστηκε από την μοναστική αδελφότητα κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που «στοίχισε» στους πιστούς, που την επισκέπτονταν για να την τιμήσουν την ημέρα της γιορτής της. Έτσι, η τοπική Εκκλησία της Καστοριάς αποφάσισε να εορτάσει επί το...
07 Ιουλίου, 2020 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 11:54

Μεθεόρτως γιορτάζει αύριο η Οσία Σοφία της Κλεισούρας

Διαδώστε:
Μεθεόρτως γιορτάζει αύριο η Οσία Σοφία της Κλεισούρας

Κάθε χρόνο η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας τιμάται την 6η Μαΐου. Φέτος, όμως, λόγω της λοιμικής νόσου, εορτάστηκε από την μοναστική αδελφότητα κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που «στοίχισε» στους πιστούς, που την επισκέπτονταν για να την τιμήσουν την ημέρα της γιορτής της.

Έτσι, η τοπική Εκκλησία της Καστοριάς αποφάσισε να εορτάσει επί το λαμπρότερον την ανακομιδή των Ιερών της Λειψάνων, αύριο 8 Ιουλίου, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, με την επιβεβλημένη -και πάλι- τήρηση των μέτρων προστασίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν από σήμερα, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ώρα 19:00: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ώρα 07:00: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας, ο οποίος στέλνει στους πιστούς το εξής μήνυμα:

«Παρακαλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στον πανηγυρικό αυτό εορτασμό της μνήμης της Οσίας Σοφίας, της Αγίας, όχι μόνο του Πόντου και της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και της Ορθοδοξίας ολόκληρης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων