16/01/2022 16/01/2022 Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεστορίου, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί για δεύτερη φορά τον ιστορικό Δήμο Νεστορίου παρ’όλο το κρύο τού χειμώνα, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την διπλή σοφία-γνώση, που είναι η γνώση της δικής μας αδυναμίας και η γνώση...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 21:46

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ιερά Μονή Αναργύρων και το Νεστόριο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ιερά Μονή Αναργύρων και το Νεστόριο

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεστορίου, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί για δεύτερη φορά τον ιστορικό Δήμο Νεστορίου παρ’όλο το κρύο τού χειμώνα, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την διπλή σοφία-γνώση, που είναι η γνώση της δικής μας αδυναμίας και η γνώση της δύναμης και αγάπης του Θεού, η οποία σε συνδυασμό με την προσευχή και τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής δίνει έμπνευση και χαρά στον Χριστιανό.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τόσο τούς εφημερίους του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Νεστορίου π. Νικόλαο Βαρτανίδη και του Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άνω Νεστορίου π. Γεώργιο Χουζούρη αλλά και τούς διακόνους όσο καί τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο πού συμμετείχα στην Θεία Λειτουργία.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την Εξόδιο ακολουθία ενός κατοίκου τού Νεστορίου..

Επιπλέον, με ιδιαίτερη ευλάβεια, αλλά και κατάνυξη τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου κατά την οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, αλλά και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου, στην οποία συμμετείχαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ευλόγιος, ο αδελφός της Μονής π. Λούππος και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων. Ο  Σεβασμιώτατος εόρτασε τόσο την απόδοση της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανίων, όσο και την μνήμη των εν Σινά και Ραιθώ αναιρεθέντων αββάδων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ευλόγιο γιά την στήριξη και την πνευματική βοήθεια πού προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη διατηρώντας αυτό το ιστορικό Μοναστήρι. Στην συνέχεια ακολούθησε τράπεζα και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Δείτε φωτογραφίες από την Ι.Μ.Ἁγίων Ἀνάργυρων ΕΔΩ

Δείτε  τε φωτογραφίες από το Νεστοριο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων