10/10/2022 10/10/2022 Στη Ναύπακτο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 8 με 9 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, προκειμένου να εκπροσωπήσει τον ασθενήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο στις εκδηλώσεις για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Το Σάββατο το μεσημέρι, στο κτίριο του Ιδρύματος Μπότσαρη, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην επίσημη εκδήλωση για την...
10 Οκτωβρίου, 2022 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 11:38

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Στη Ναύπακτο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 8 με 9 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, προκειμένου να εκπροσωπήσει τον ασθενήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο στις εκδηλώσεις για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Το Σάββατο το μεσημέρι, στο κτίριο του Ιδρύματος Μπότσαρη, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην επίσημη εκδήλωση για την αναγόρευση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Γεωργίου Τσούνη σε επίτιμο δημότη της Ναυπάκτου. Το βράδυ της ιδίας ημέρας παρακολούθησε, μαζί με τις Αρχές, την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο γραφικό λιμάνι της πόλεως, μια εκδήλωση που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου.

Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, κήρυξε τον θείο λόγο, μιλώντας επί του αποστολικού αναγνώσματος της ημέρας, και τέλεσε την Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της Ναυμαχίας.

Μετά την θεία Λειτουργία, στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου μεταφέρθηκε εν πομπή η Εικόνα της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος τέλεσε το τρισάγιο για τους φονευθέντες ορθοδόξους χριστιανούς κατά την φοβερά Ναυμαχία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο για την πρόσκλησή του την σημαντική αυτή ημέρα στην Ναύπακτο και τον συνεχάρη γιατί με πρωτοβουλία του, σε συνεργασία με τις Αρχές της πόλεως και μετά από συντονισμένες προσπάθειες άρχισε επί των ημερών του να εορτάζεται πανηγυρικά και με πολλές εκδηλώσεις στην Ναύπακτο το ιστορικό αυτό γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων