26/11/2021 26/11/2021 Ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Νεστορίου  Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, εορτή της αγίας Αικατερίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο και τον Διάκονο π. Παύλο, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ορεινό Νεστόριο, έδρα του...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 11:29

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Νεστόριο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Νεστόριο

Ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Νεστορίου 

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, εορτή της αγίας Αικατερίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο και τον Διάκονο π. Παύλο, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ορεινό Νεστόριο, έδρα του ομώνυμου Δήμου, προκειμένου να συναντήσει στον Ναό και στα Σχολεία τους τους μαθητές των Σχολείων, Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού, αλλά και να γνωρίσει τις τοπικές Δημοτικές Αρχές.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές που εκκλησιάσθηκαν για την αγία Αικατερίνη και για την παράδοσή μας, που συνδυάζει την αγάπη στον άνθρωπο και τα γράμματα με την αγάπη και την πίστη στον Θεό.

Ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, που ήταν παρών, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο καλωσορίζοντάς τον στο Νεστόριο, ενώ ο Εφημέριος π. Γεώργιος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα που αγιογράφησε ο ίδιος.

Μετά τον εκκλησιασμό ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον κ. Δήμαρχο στο Δημοτικό κατάστημα, όπου γνώρισε τους συνεργάτες του, συζήτησαν διάφορα θέματα και αντάλλαξαν ευχές και συμβολικά δώρα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο του Νεστορίου, όπου μίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές, προσφέροντάς τους κάποια βιβλία και εικόνες.

Τέλος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Νεστορίου, όπου συνομίλησε με τους Διδασκάλους, μίλησε στους μαθητές στην αυλή του Σχολείου, ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες, οι οποίες είχαν πλήρη εποπτικό εξοπλισμό και έγραψε τις ευχές του στον διαδραστικό τους πίνακα.

Η μεγάλη έκπληξή του ήταν η «τηλεοπτική» συνέντευξη με τους μαθητές των δύο μεγαλυτέρων τάξεων, κατά την οποία οι μαθητές, που προφανώς είχαν διαβάσει το βιογραφικό του σημείωμα, τον «βομβάρδισαν» με τις ερωτήσεις τους -γύρω στις πενήντα ερωτήσεις!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων