22/05/2022 22/05/2022  Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου, για την εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Νικολάου, με τον Εφημέριο π. Ιωάννη Ζέζιο και τον Ιεροδιάκονο π. Παύλο Λαζόγκα, και έψαλε ο κ. Σωκράτης Κατσιούλης, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος. Εκκλησιάσθηκαν πλήθος Νυμφαιώτες που γέμισαν τον Ιερό Ναό, αλλά και...
22 Μαΐου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 20:38

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Νυμφαίο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Νυμφαίο

 Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου, για την εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Νικολάου, με τον Εφημέριο π. Ιωάννη Ζέζιο και τον Ιεροδιάκονο π. Παύλο Λαζόγκα, και έψαλε ο κ. Σωκράτης Κατσιούλης, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Εκκλησιάσθηκαν πλήθος Νυμφαιώτες που γέμισαν τον Ιερό Ναό, αλλά και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της ΧΑΝΘ, που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη για την εορτή και μετά την θεία Λειτουργία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φλωρίνης, στην οποία ανήκει διοικητικά το Νυμφαίο, κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλωρίνης κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Σαργιαννίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Ανθίμου Μπιτάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πέτρος Τζιώτζιος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αετού κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Σκλήθρου κ.Παύλος Κολκίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νυμφαιωτών κ. Μαρία Διδασκάλου κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την σημασία της αποκάλυψης του Χριστού στην γυναίκα της Σαμάρειας, ότι ο άνθρωπος έχει αιώνια προοπτική και ότι ο Ίδιος ήταν ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, ο Χριστός.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο π. Ιωάννης παρουσίασε συνοπτικά στον Σεβασμιώτατο την ιστορία του χωριού και του ιερού Ναού και του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας μια εικόνα των αγίων Αναργύρων.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Ιερό Ναό και ανέπεμψε ευχαριστία και δοξολογία στον Θεό για την επίσκεψή του, την θεία Λειτουργία και για την γνωριμία του με το χωριό και τους κατοίκους του.

Όπως προαναφέρθηκε μετά την θεία Λειτουργία χορευτικό συγκρότημα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος περπάτησε στον κεντρικό δρόμο του χωριού και χαιρέτισε έναν έναν τους κατοίκους και τους επισκέπτες, δίνοντάς του ευλογία μια εικόνα και ένα στυλό.

Έπειτα ξεναγήθηκε από τον κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Αρκτούρος και στο καταφύγιο της αρκούδας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε σε γεύμα με τις Αρχές του τόπου και τους συνεργάτες της Ενορίας.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων