28/06/2022 28/06/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος τίμησαν οι ξενοδόχοι της Καστοριάς τη μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Την θεία Λειτουργία, στην οποία την αρτοκλασία προσέφεραν οι ξενοδόχοι, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος μετά το μυστήριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην αίθουσα...
28 Ιουνίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 9:37

Οι ξενοδόχοι της Καστοριάς τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Σαμψών

Διαδώστε:
Οι ξενοδόχοι της Καστοριάς τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Σαμψών

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος τίμησαν οι ξενοδόχοι της Καστοριάς τη μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Την θεία Λειτουργία, στην οποία την αρτοκλασία προσέφεραν οι ξενοδόχοι, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος μετά το μυστήριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην αίθουσα του Ιερού Ναού, όπου προσφέρθηκε κέρασμα στους εκκλησιασθέντες.

Για τον Άγιο Δημήτριο εκ Σαμαρίνης

Την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή, 26 Ιουνίου) ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Σαμαριναίων Καστοριάς, οι οποίοι προεορτάζουν τον Νεομάρτυρα Δημήτριο εκ Σαμαρίνης, μαζί με τον Νεομάρτυρα άγιο Γεώργιο τον Καστοριέα.
Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στο κήρυγμά του τον διάλογο του Αλή Πασά των Ιωαννίνων με τον Νεομάρτυρα, πριν το μαρτύριό του, και αναφέρθηκε στον εκ Καστορίας μωαμεθανό που βλέποντας το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου βαπτίσθηκε Χριστιανός και μετά μαρτύρησε.

Μνημόσυνο ιατρού Δημητρίου Χατσέρα

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου ιατρού Δημητρίου Χατσέρα, ο οποίος άφησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στον Δήμο Άργους Ορεστικού και στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Στο χορωδιακό φεστιβάλ της Ορεστίδος
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος παρακολούθησε το δεύτερο μέρος του Χορωδιακού Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεστίς, χαιρετίζοντας καταλλήλως την εκδήλωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων