16/05/2019 16/05/2019 Εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Θεράποντος, τα τελευταία χρόνια, στη μαρτυρική κοινότητα Λεχόβου Φλωρίνης, η οποία εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας έχει δωρήσει απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Θεράποντος. Έτσι, και φέτος βρέθηκε στο μακρινό αυτό, μα ζωντανό και ευλαβές, χωριό προκειμένου να ιερουργήσει στη μνήμη...
16 Μαΐου, 2019 - 10:27

Στο μαρτυρικό Λέχοβο η εορτή του Αγίου Θεράποντος

Διαδώστε:
Στο μαρτυρικό Λέχοβο η εορτή του Αγίου Θεράποντος

Εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Θεράποντος, τα τελευταία χρόνια, στη μαρτυρική κοινότητα Λεχόβου Φλωρίνης, η οποία εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας έχει δωρήσει απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Θεράποντος.

Έτσι, και φέτος βρέθηκε στο μακρινό αυτό, μα ζωντανό και ευλαβές, χωριό προκειμένου να ιερουργήσει στη μνήμη του Αγίου. Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η παρουσία πλήθους κατοίκων του χωριού, παρά το γεγονός ότι ήταν καθημερινή, ενώ συγκινητική ήταν και η παρουσία των μικρών μαθητών των σχολείων.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα από τη ζωή του Αγίου Θεράποντος και επαίνεσε το εκκλησίασμα για την παρουσία του και την ευλάβειά τους προς τους Αγίους, ενώ προ της Απολύσεως ευλόγησε και το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου το οποίο φιλοτέχνησαν οι κάτοικοι του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων