08/02/2020 08/02/2020 Μέσα σε διάχυτη συγκίνηση τελέστηκε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς. Η Αγρυπνία τελέστηκε επ’ ευκαιρία της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου, που πρόσφατα αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε νέα ξυλόγλυπτη λάρνακα. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησε πλειάδα Ιερέων. Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα προσέλευση των πιστών...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 20:29

Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία πάνω στην λάρνακα του Αγίου

Διαδώστε:
Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία πάνω στην λάρνακα του Αγίου

Μέσα σε διάχυτη συγκίνηση τελέστηκε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς. Η Αγρυπνία τελέστηκε επ’ ευκαιρία της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου, που πρόσφατα αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε νέα ξυλόγλυπτη λάρνακα.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησε πλειάδα Ιερέων. Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα προσέλευση των πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Άγιο.

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας, ψάλθηκαν για πρώτη φορά τα εγκώμια για τον Άγιο Βασίλειο. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε επάνω στην λάρνακα του Αγίου, κατά την πρωτοχριστιανική παράδοση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο οικοδομής στους πιστούς αναφερόμενος στην σημασία της παρουσίας των Αγίων στην ζωή μας, ιδιαίτερα των Νεομαρτύρων, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για την πίστη του Χριστού ενάντια στον εξισλαμισμό.

Στο τέλος της Αγρυπνίας, η λάρνακα τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο εντός του Ναού όπου και θα παραμείνει προς προσκύνηση των πιστών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων