10/11/2022 10/11/2022 Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού του Άργους Ορεστικού, τιμήθηκε λαμπρά η ιερά μνήμη του Αγίου, ο οποίος και θεωρείται προστάτης του Άργους Ορεστικού, μαζί με την πολιούχο Αγία Παρασκευή. Πλήθος πιστών προσέτρεξαν για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 13:22

Το Άργος Ορεστικό τίμησε τον συμπροστάτη του Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό

Διαδώστε:
Το Άργος Ορεστικό τίμησε τον συμπροστάτη του Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό

Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού του Άργους Ορεστικού, τιμήθηκε λαμπρά η ιερά μνήμη του Αγίου, ο οποίος και θεωρείται προστάτης του Άργους Ορεστικού, μαζί με την πολιούχο Αγία Παρασκευή.

Πλήθος πιστών προσέτρεξαν για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανα και την ιερά εικόνα του.

Την κυριώνυμη ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε κατ᾽ αρχήν στον σύνδεσμό του με την Καστοριά και στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχθεί με χαρά την πρόκληση του οικείου Ποιμενάρχη να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον άγιο Νεκτάριο. Στην συνέχεια μίλησε για την ζωή του αγίου Νεκταρίου, που χαρακτηριζόταν από την έμπρακτη αγάπη και πίστη.

 

Λιτανεία ιεράς Εικόνας και Ιερών Λειψάνων

Στο τέλος της θείας Ευχαριστίας, αφού ευλογήθηκαν τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού, εν πομπή, προπορευομένης της φιλαρμονικής μουσικής του Δήμου Άργους Ορεστικού, των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας του κλιμακίου Άργους Ορεστικού και ανδρών της Ευξείνου λέσχης που κρατούσαν τις Ιερές Εικόνες της Θεοτόκου και του τιμωμένου Αγίου, και βεβαίως συμμετεχόντων του Κλήρου και του λαού.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Εσπερινός παραμονής της εορτής

Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτωνν Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης ηβών και Λεβαδείας Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Θανάσου, ο Αρχιμανδρίτης  Γεώργιος Ράννιος κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, ο οποίος και διετέλεσε εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας Πρωτ. Φώτιος Λεβέντης και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος, προσεφώνησε τους δύο Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και ήρθαν στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στο Άργος Ορεστικό για να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.

Στην συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πνευματικός ηγέτης, και τα οποία είχε ο τιμώμενος Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων