29/11/2021 29/11/2021 Το διήμερο Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άργος Ορεστικό, την περίφημη και αρχαία πόλη της Επαρχίας και δεύτερη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, για να λειτουργήσει στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Το Σάββατο το απόγευμα οι τοπικοί Άρχοντες του τόπου, ο...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 8:39

Το Άργος Ορεστικό υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Το Άργος Ορεστικό υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη

Το διήμερο Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άργος Ορεστικό, την περίφημη και αρχαία πόλη της Επαρχίας και δεύτερη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, για να λειτουργήσει στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Το Σάββατο το απόγευμα οι τοπικοί Άρχοντες του τόπου, ο Κλήρος και οι Ενορίτες υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής με ενθουσιασμό και ακολούθησε μια λιτή -λόγω πανδημίας- αλλά και θερμή τελετή που περιελάμβανε δοξολογία, δέηση και στην συνέχεια τις προσφωνήσεις από τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, από την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη και από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Λεωνίδα Μπάρδο,οι οποίοι αναφέρθηκαν με θερμά και ευγενικά λόγια στον νέο Μητροπολίτη, δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο έργο του και παρουσίασαν ο καθένας επιγραμματικά την εικόνα της περιοχής ευθύνης τους.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τον δικό του λόγο, με κύρια σημεία: την επιθυμία του να γνωρίσει το Άργος Ορεστικόν, την αναφορά του στην σύντομη πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία της πόλης, την σύγχρονη εικόνα της πόλης και την σύντομη ανάλυση του έργου του Επισκόπου ως Πνευματικού Πατέρα, κατά τον Απόστολο Παύλο, που παρακαλεί-παρηγορεί τα πνευματικά του παιδιά, τους Χριστιανούς της ποίμνης του. Εξέφρασε την ανυπομονησία του να γνωρίσει τους Χριστιανούς του Άργους Ορεστικού και να τον γνωρίσουν, στην Εκκλησία, στους χώρους εργασίας και μάθησης και στους χώρους της καθημερινότητάς τους.

Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την θεία Λειτουργία, κατά την οποία εκήρυξε αναλύοντας τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «αυτού γαρ εσμεν ποίημα, κτισθέντες εν Χριστώ Ιησού επί έργοις αγαθοίς, οις προητοίμασεν ο Θεός ίνα εν αυτοίς περιπατήσωμεν» (Εφ. β´).

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας συνεχάρη τους Εφημερίους π. Λεωνίδα και π. Παύλο για την ποιμαντική τους εργασία, ευλόγησε τα παιδιά του κατηχητικού και τις κατηχήτριες που τον καλοδέχθηκαν και συζήτησε με τον κ. Δήμαρχο, την συνοδεία του και τους συνεργάτες της Ενορίας στο πνευματικό της κέντρο δίπλα στον Ιερό Ναό.

Μετά τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, ένα σύγχρονο κόσμημα του Άργους Ορεστικού, και ξεναγήθηκε από τον Εφημέριο π. Πασχάλη Μουτζίκη στον Ναό και στον ανεγειρόμενο πνευματικό του κέντρο, και ευλόγησε τα παιδιά του κατηχητικού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων