17/08/2021 17/08/2021 Το θεομητορικό Πάσχα του καλοκαιριού, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε με λαμπρότητα σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεώς μας, ιδιαιτέρως δε σε όσους τιμώνται στο πανάγιο όνομά της. Όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο αυτών των εορτασμών απετέλεσε ο περικαλλής Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, ο οποίος και φέτος στολίστηκε καταλλήλως με τη φροντίδα του προϊσταμένου αυτού,...
17 Αυγούστου, 2021 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 14:20

Το θεομητορικό Πάσχα του καλοκαιριού στην Καστοριά

Διαδώστε:
Το θεομητορικό Πάσχα του καλοκαιριού στην Καστοριά

Το θεομητορικό Πάσχα του καλοκαιριού, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε με λαμπρότητα σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεώς μας, ιδιαιτέρως δε σε όσους τιμώνται στο πανάγιο όνομά της. Όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο αυτών των εορτασμών απετέλεσε ο περικαλλής Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, ο οποίος και φέτος στολίστηκε καταλλήλως με τη φροντίδα του προϊσταμένου αυτού, Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά, των εφημερίων, των επιτρόπων και των εθελοντών, προκειμένου να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και να δεχτεί τους προσκυνητές της χάρης της.

Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικολάου Γιαννουσά ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και του πιστού λαού.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Τοποτηρητού Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Φωτίου Λεβέντη και του Αρχιδιακόνου Παύλου Λαζόγκα. Προ της Θείας Κοινωνίας, ανεγνώσθη η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη ευσήμω αύτη ημέρα. Πλήθος κόσμου, αλλά και οι αρχές του τόπου παραβρέθηκαν στους εορτασμούς του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο εορταστικός κύκλος έκλεισε με τον Μεθέορτο Εσπερινό το απόγευμα της 15ης Αυγούστου. Στο πέρας της Ακολουθίας, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Πορφύρας, κατά το έθος, μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, όπου την υποδέχτηκε με τιμές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Κακουλίδης και πατέρες της Μονής και της Μητροπόλεως. Εν συνεχεία εψάλησαν τα εγκώμια προς την Παναγία και ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο λόγο προς τους προσκυνητές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων