01/02/2023 01/02/2023 Μέσα στους κατάμεστους από μαθητές και εκπαιδευτικούς Ιερούς Ναούς, τιμήθηκε η Εορτή των Τριών Αγίων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, με την συμμετοχή πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι τίμησαν τους προστάτες των γραμμάτων και...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 7:24

Tους συνταξιοδετηθέντες εκπαιδευτικούς τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Tους συνταξιοδετηθέντες εκπαιδευτικούς τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέσα στους κατάμεστους από μαθητές και εκπαιδευτικούς Ιερούς Ναούς, τιμήθηκε η Εορτή των Τριών Αγίων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, με την συμμετοχή πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι τίμησαν τους προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για το νόημα της κοινής εορτής των Τριών Ιεραρχών, που είναι η προσπάθεια της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας να δώσει μία ταυτότητα στην παιδεία της, εν όψει των πολλών εξωτερικών και εσωτερικών επηρεασμών. Στο τέλος τους διάβασε ένα ποίημα ενός παιδιού τετάρτης Δημοτικού για τους Τρεις Ιεράρχες.

Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν το 1ο και 2ο Γ.Ε.Λ. Καστοριάς, το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το 9ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς. Τέλος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων και ευχήθηκε τα δέοντα.

Επέτειος κοίμησης Μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας Γρηγορίου Γ’

Με αφορμή την συμπλήρωση 27 ετών από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Γρηγορίου (+30-1-1996), ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. του Αγίου Νικάνορος καθώς και τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Ιεράρχου.

Παράλληλα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος», ο οποίος ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Γρηγόριο, εξέπεμψε αφιέρωμα στο πρόσωπό του. Στο αφιέρωμα μίλησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνδεόταν με τον μακαριστό όταν υπηρετούσαν και οι δυό στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, ο κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ως γραμματέας και οδηγός του και ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ως διευθυντής του Ρ/Σ και συνεργάτης του.

Εκδήλωση τιμής για τους συνταξιοδετηθέντες εκπαιδευτικούς και κοπή βασιλόπιτας

Το απόγευμα μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε, σε συγκινητικό κλίμα, η τελετή βράβευσης 99 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν κατά τα έτη 2020, 2021 και 2022.

Κατά τον εσπερινό ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους, τους ευχήθηκε τα δέοντα, διαβάζοντάς τους κάποια ποιήματα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Την εκδήλωση τιμής και βράβευσης των εκπαιδευτικών χαιρέτισαν η Βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Φουλιράς, η Προισταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευγενία Μαρνέρη, ο Προιστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστάσιος Ξανθόπουλος.

Αμέσως μετά ακολούθησε σε κέντρο δεξιώσεων η κοπή βασιλόπιτας των εκπαιδευτικών. Οι 4 τυχεροί κέρδισαν από μία εικόνα του Αγίου Καλλίνικου Εδέσσης, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ως ευλογία από ένα βιβλίο , σύγγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι 99 βραβευμένοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, καθώς επίσης πάνω από 200 εν ενεργεία εκπαιδευτικοί.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία ΕΔΩ

Περισσότερες φωτογραφίες από το Τρισάγιο ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων