24/06/2021 24/06/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο χωριό Βουνιατάδες της Μέσης Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου του Προδρόμου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας...
24 Ιουνίου, 2021 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2021 - 18:17

“Ας επανέλθουμε στον πολιτισμό και την παράδοσή μας”

Διαδώστε:
“Ας επανέλθουμε στον πολιτισμό και την παράδοσή μας”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο χωριό Βουνιατάδες της Μέσης Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου του Προδρόμου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας ιερομόναχο π. Πρόδρομο Λεκαράκο.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία τιμά τον Πρόδρομο ως προπομπό της σωτηρίας των ανθρώπων. Τον τιμά ως εκφραστή, προφήτη της αλήθειας, αυτόν που έλεγξε τους ανθρώπους για τις αμαρτίες τους και κήρυξε την μετάνοια. Ήθελε να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων και να τους κάνει να πιστέψουν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Προετοίμασε ακόμη και τοις εν Άδη ευρισκομένους. Η Εκκλησία μας συνήθως δεν γιορτάζει γενέθλια ούτε ανθρώπων ούτε αγίων.

Γιορτάζει μόνο τα γενέθλια του Χριστού, της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Σήμερα οι άνθρωποι, επηρεασμένοι από το δυτικό πνεύμα, έχουν μάθει και προτιμούν να γιορτάζουν τα γενέθλια αδιαφορώντας για τα ονόματα των αγίων που φέρουν. Εκεί όμως οι άνθρωποι πηγαίνουν απλώς στην Εκκλησία, δεν ζούνε την Εκκλησία ως την κοινωνία με τον Θεό. Εμείς κάνουμε κακέκτυπα της Δύσης, όταν ξιπαζόμαστε ότι πρέπει να εκδυτικιστούμε. Ο λαός μας έχει βιώματα, έχει πίστη, έχει πολιτισμό, έχει σκέψη. Δεν μας χρειάζονται ξενικά πρότυπα.

“Ας επανέλθουμε στον πολιτισμό και την παράδοσή μας, που είναι παράδοση αλήθειας και ελευθερίας, όπως μας διδάσκει ο Τίμιος Πρόδρομος” κατέληξε το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων