19/12/2022 19/12/2022 Εκδήλωση με θέμα τα Χριστούγεννα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Κατ’ αυτήν, το τμήμα παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ παρουσίασε κάλαντα και τραγούδια της Μικρασίας, της...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:35

Εκδήλωση στην Κέρκυρα για τα Χριστούγεννα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Διαδώστε:
Εκδήλωση στην Κέρκυρα για τα Χριστούγεννα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Εκδήλωση με θέμα τα Χριστούγεννα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Κατ’ αυτήν, το τμήμα παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ παρουσίασε κάλαντα και τραγούδια της Μικρασίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου, με την ευθύνη του καθηγητή της σχολής κ. Γιώργου Λαδοβρέχη.

Κείμενα που αναφέρονταν στα έθιμα και τις παραδόσεις του Ελληνισμού επέλεξε και διάβασε η πρεσβυτέρα Μαρία Κυτιλή- Μουρτζανού, ενώ τραγούδησε και ο διευθυντής της σχολής κ. Νίκος Μακρόπουλος. Το πρόγραμμα ενθουσίασε το κοινό, ενώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μεταλληνός. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που κατάρτισε η τοπική Εκκλησία για το έτος 2022, προς τιμήν και μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων