31/10/2020 31/10/2020 Λατρευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του θαύματος διασώσεως του νησιού από την πανώλη από τον προστάτη του τόπου Άγιο Σπυρίδων (πρωτοκύριακο) στο Ιερό Προσκύνημα. Σήμερα 18.30 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020:  7-11 το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας,...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 13:22

Εορτασμός ανάμνησης του θαύματος διασώσεως της Κέρκυρας

Διαδώστε:
Εορτασμός ανάμνησης του θαύματος διασώσεως της Κέρκυρας

Λατρευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του θαύματος διασώσεως του νησιού από την πανώλη από τον προστάτη του τόπου Άγιο Σπυρίδων (πρωτοκύριακο) στο Ιερό Προσκύνημα.

Σήμερα 18.30 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020:  7-11 το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

11 το πρωί: Παράκληση, κατά την κερκυραϊκή παράδοση, και λιτάνευση του ιερού σκηνώματος εντός του ιερού ναού (όπως γίνεται κατά την ακολουθία των Μπασμάτων).

Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας θα υπάρξει συγκεκριμένος και προκαθορισμένος αριθμός ανθρώπων που θα μπορούν να είναι εντός του Ιερού Ναού, οι οποίοι οφείλουν να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τη ευθύνη της λιτανείας έχει κατά την παράδοση ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και για την ρύθμιση του εκκλησιαστικού τελετουργικού η Ιερά Μητρόπολις.

Οι ιερές ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’  ευθείας από την webtv της Ιεράς Μητροπόλεως και από την ιστοσελίδα webtv.imcorfu.gr, καθώς και από τηλεοπτικά κανάλια.

Κανάλια μεταδόσεων:

WebTv Ιεράς Μητρόπολης: https://bit.ly/livewebtvimcorfu
Youtube Ιεράς Μητρόπολης: https://bit.ly/youtubeimcorfu
Facebook Ιεράς Μητρόπολης : https://bit.ly/fbimcorfu
Twitter Ιεράς Μητρόπολης: https://bit.ly/twitterimcorfu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων