24/04/2019 24/04/2019 Το εσπέρας της Μ. Τετάρτης 24 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος, στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων πόλεως.       Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επέμεινε στη σημασία της προδοσίας του Κυρίου, από τον Ιούδα του Ισκαριώτη, που ανήκε στον στενό κύκλο...
24 Απριλίου, 2019 - 22:59
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2019 - 23:10

Εσπέρας Μ. Τετάρτης στην Κέρκυρα (φώτο)

Διαδώστε:
Εσπέρας Μ. Τετάρτης στην Κέρκυρα (φώτο)

Το εσπέρας της Μ. Τετάρτης 24 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος, στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων πόλεως.

 

 

 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επέμεινε στη σημασία της προδοσίας του Κυρίου, από τον Ιούδα του Ισκαριώτη, που ανήκε στον στενό κύκλο των Μαθητών. Την περίοδο της Μ. Εβδομάδος φουντώνουν οι συζητήσεις αναφορικά με το ποιός φταίει για την εις θάνατον καταδίκη του Ιησού Χριστού. Φταίει ο Πιλάτος που δεν στάθηκε στο ύψος του αξιώματός του, αλλά φοβήθηκε τον όχλο ; Φταίει το Μέγα Συνέδριο του Άννα και του Καϊάφα ; Φταίει ο μαινόμενος όχλος ή ο Ιούδας; Μια ευχή που διαβάζεται κατά την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αναφέρει ότι : “τῇ νυκτὶ ᾗ παρεδίδοτο, μᾶλλον δὲ ἑαυτὸν παρεδίδου, ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς”. Ο Κύριος προσφέρθηκε και θυσιάστηκε ο Ίδιος, άπαξ επί του Σταυρού, διά την ημών σωτηρία. Σε κάθε Θεία Λειτουργία τελείται η αναίμακτη θυσία και ο πιστός που μεταλαμβάνει Σώμα και Αίμα Χριστού οπλίζεται πνευματικά.

Αναφερόμενος στην σημερινή εποχή ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι και εμείς με την στάση της ζωής μας προδίδουμε και πικραίνουμε τον Χριστό καθημερινά. Εμμένουμε στην εμπαθή μας κατάσταση και στην πραγμάτωση του δικού μας θελήματος, αρνούμενοι πεισματικά να ακολουθήσουμε την Οδό προς τον Πατέρα, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Χρειάζεται λοιπόν όλοι μας,  με την ευκαιρία και των Αγίων ημερών που διανύουμε, να αναλογιστούμε την στάση μας έναντι του Θεού και να σκεφτούμε τι Εκείνος μάς πρόσφερε και τι εμείς του ανταποδίδουμε.

 

 

 

Κλείνοντας ο Σεβ. κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς σε ενότητα πίστεως, ώστε αγωνιζόμενοι πνευματικά να ενωθούν με τον Ιησού Χριστό.

Της Ακολουθίας του Νιπτήρος προηγήθηκε η τέλεση του Ιερού Ευχελαίου από τον Σεβασμιώτατο, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, στην οποία ο Σεβ. κ. Νεκτάριος εξήγησε εν συντομία την σημασία του Ιερού αυτού Μυστηρίου της Εκκλησίας μας, που ναι μεν οπλίζει πνευματικά τον πιστό, σε καμιά όμως περίπτωση δεν αντικαθιστά το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων