11/07/2019 11/07/2019 Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Ευφημίας Ανεμομύλου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας. Η Αγία χάρισε όλη την αγάπη και την ζωή...
11 Ιουλίου, 2019 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2019 - 21:53

Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Ι.Μ. Κερκύρας

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Ι.Μ. Κερκύρας

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Ευφημίας Ανεμομύλου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας. Η Αγία χάρισε όλη την αγάπη και την ζωή της στον Κύριο Ιησού Χριστό, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι ολόκληρη η παρούσα ζωή είναι τόσο σημαντική, ώστε αντιστοιχεί με την απέραντη αιωνιότητα. Αυτή την ζωή την κέρδισε, δίδοντας την Χριστιανική μαρτυρία. Ακόμη η Αγία Ευφημία εμφανίστηκε στον Άγιο Παϊσιο, στο ταπεινό κελάκι του και αφού ο ίδιος βεβαιώθηκε ότι πρόκειται όντως για την Αγία, εκείνη του τόνισε την αξία του μαρτυρίου για τον Χριστό μας. Το μαρτύριο λοιπόν μάς καθαρίζει και μας εισάγει στην Βασιλεία των Ουρανών.

Καταλήγοντας ο π. Σαράντης παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο να δέεται στον Θεό, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πορεύονται με τον Κύριο.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος αφού αναφέθηκε στους πολυετείς πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον π. Σαράντη, υπογράμμισε και εκείνος με την σειρά του ότι η Αγία Ευφημία με θαυματουργικό τρόπο πιστοποίησε την αλήθεια των αποφάσεων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, κατά την οποία καταδικάστηκε η αίρεση του Μονοφυσιτισμού. Τόσο οι Ορθόδοξοι, όσο και οι αιρετικοί μετά την Σύνοδο αποφάσισαν να τοποθετήσουν επάνω στο χαριτόβρυτο λείψανο της Αγίας Ευφημίας, τα πρακτικά της Συνόδου. Όταν οι αιρετικοί τοποθέτησαν τα έγγραφα των κακοδοξιών τους, αυτά βρέθηκαν στα πόδια της Αγίας. Αντιθέτως, όταν οι Ορθόδοξοι έβαλαν τα πρακτικά στα χέρια της Αγίας Ευφημίας, αυτά παρέμειναν στην ίδια θέση, πιστοποιώντας την ορθή πίστη.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε η Αγία Ευφημία να είναι οδηγός στην ζωή του κάθε Χριστιανού, σήμερα που κυριαρχεί μια νέα μορφή πλάνης, όπου ο άνθρωπος έχει φτιάξει έναν Θεό στα δικά του μέτρα, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων