02/01/2022 02/01/2022 Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ Νεκτάριος ενώπιον των τοπικών αρχόντων και εκπροσωπούντων του ιερού κλήρου και των εκκλησιαστικών επιτρόπων ιερέων και συνεργατών έκοψε την άγιοβασιλόπιτα στο επισκοπείο της ιεράς Μητροπόλεως. Αυτό το έθιμο θεσπίσθηκε εδώ και είκοσι χρόνια από τότε δηλ. που εγκαταστάθηκε ο Σεβασμιώτατος ως Μητροπολίτης στην Κέρκυρα....
02 Ιανουαρίου, 2022 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 15:20

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ Νεκτάριος ενώπιον των τοπικών αρχόντων και εκπροσωπούντων του ιερού κλήρου και των εκκλησιαστικών επιτρόπων ιερέων και συνεργατών έκοψε την άγιοβασιλόπιτα στο επισκοπείο της ιεράς Μητροπόλεως. Αυτό το έθιμο θεσπίσθηκε εδώ και είκοσι χρόνια από τότε δηλ. που εγκαταστάθηκε ο Σεβασμιώτατος ως Μητροπολίτης στην Κέρκυρα.

Στην τελετή παρέστησαν η κ Περιφερειάρχης κ Ρόδη Κράτσα μετά δύο αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, της κα Δημάρχου κα. Μερόπης Υδραίου κεντρικού δήμου Κέρκυρας και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημητρίου Μεταλληνού. Του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα ρωμαιοκαθολικών κ Γεωργίου Αλτουβά. Των εκπροσώπων όλων των στρατιωτικών, ναυτικών, αστυνομικών εκπαιδευτικών, πυροσβεστικών κλπ αρχών του τόπου, και εκπροσώπων των ιερέων της μητροπολιτικής επαρχίας, των ιεραποστολολικών και των στελεχών των ιδρυμάτων κ λ π. Κατά την Ιεράν ακολουθίαν έψαλαν οι καθηγητές και μαθητές της σχολής εκκλησιαστικής μουσικής της Ιερας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την τελετή ευχήθηκε στους παρισταμένους δια το νέον έτος περί της αξίας του χρόνου και κυρίως μίλησε για την διάκρισην της αξιοποιήσεως αυτου! Συνεχίζοντας είπε ότι ή ποιότητα του χρόνου εξαρτάται από εμάς τους ανθρώπους με το πώς θα τον χρησιμοποιήσουμε με έργα αρετής και πίστεως ή με έργα αμαρτίας και απιστίας;

Μάλιστα ανέφερε το γεγονός περιφρόνησης της πίστεως από μέρους του Μόσιαλου αλλά και άλλων που υπονομεύουν την πίστη και τη ζωή της εκκλησίας! Και κάλεσε τους ιερείς και τα στελέχη της ιεραποστολικής δραστηριότητος να αναλάβουν δυνάμεις πνευματικές για να περιφρουρήσουν το έργο που ο θεός ανέθεσε κατά το 2022, πρός τους άρχοντες ζήτησε την συνεργασία και την συμπόρευση για την πρόοδο της Κέρκυρας και την ανύψωση της και από πλευράς πνευματικής αλλά και υλικής των ανθρώπων και αδελφών! Έδωσε τις πατρικές ευχές του και την αγάπη του εξέφρασε σε όλους.

Αντιφώνησαν και η κ Περιφερειάρχης και η κα Δήμαρχος και ο Σεβ αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρας Ρωμαιοκαθολολικών του νησιού. Στο τέλος διανεμήθηκε η άγιοβασιλόπιτα και έληξε η σεμνή τελετή!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων