09/04/2019 09/04/2019 Για απόπειρα κάποιων να κηδεμονεύσουν την Εκκλησία μας στο όνομα της ελευθερίας, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μιλώντας στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κερκύρας. Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα, τόνισε στους πατέρες της τοπικής Εκκλησίας ότι όσο κυλάει ο χρόνος, ιδίως στην...
09 Απριλίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2019 - 11:45

“Κάποιοι προσπαθούν να κηδεμονεύσουν την Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Κάποιοι προσπαθούν να κηδεμονεύσουν την Εκκλησία”

Για απόπειρα κάποιων να κηδεμονεύσουν την Εκκλησία μας στο όνομα της ελευθερίας, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μιλώντας στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κερκύρας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα, τόνισε στους πατέρες της τοπικής Εκκλησίας ότι όσο κυλάει ο χρόνος, ιδίως στην πατρίδα μας, βλέπουμε ότι τα πράγματα βαίνουν επί τα χείρω, από πλευράς όχι μόνο πνευματικής, αλλά και όλων εκείνων οι οποίοι θέλουν να κηδεμονεύσουν την Εκκλησία μας, με σκοπό όχι να δώσουν τη ελευθερία, όπως διατρανώνουν, αλλά να δεσμεύσουν την πνευματική ακτινοβολία της Ορθοδοξίας, οδηγώντας τους ανθρώπους στην αθεϊα. Τον σκοτεινό αυτό σκοπό τους οι κρατούντες τον έχουν πετύχει εν μέρει.

Και συνεχίζει λέγοντας:
“Βλέπουμε μετά πολλής λύπης τα νέα ζευγάρια ούτε να νυμφεύονται, ούτε και να τεκνοποιούν, λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Με αυτές τις διαπιστώσεις δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, τουναντίον χρειάζεται να οπλιζόμαστε, έχοντας κατά νου τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πολεμάμε τον πειρασμό που σήμερα αλωνίζει στην ελληνική κοινωνία και εξαπολύει τα φαρμακερά του βέλη ενάντια κυρίως στους νέους ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι αφενός και αφετέρου δεν έχουν τα βιώματα των προηγουμένων γενεών, οι οποίες ναι μεν έζησαν και πολέμους, πλην όμως οι καρδιές των ελληνικών οικογενειών ήταν πλήρεις από την Χάρη του Χριστού, διότι κέντρο της ζωής τους ήταν ο Κύριος. Ένα άλλο τραύμα της πατρίδος μας σήμερα είναι η αθρόα μετανάστευση των νέων ανθρώπων και η ταυτόχρονη γήρανση του γηγενούς πληθυσμού της Ελλάδος. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις ο Ιερέας καλείται και την Ορθόδοξη πίστη να διαφυλάξει, αλλά και τον πνευματικό του αγώνα να εντείνει, ώστε να μην γίνει αιτία σκανδαλισμού των ψυχών που του ενεπιστεύθη ο Χριστός, καθότι εν ημέρα κρίσεως θα ζητηθεί σε εκείνον, πολλώ δε μάλλον στον Επίσκοπο, λόγος από τον Κύριο. Και αλίμονο αν ένας Κληρικός με την συμπεριφορά του ή με την στάση ζωής τους γίνει αιτία απωλείας έστω και ενός ανθρώπου”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων