06/09/2021 06/09/2021 Στη βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο λιβάδι Βελονάδων, με την ευκαιρία της εγκατάστασης του νέου άμισθου εφημερίου πατρός Θεοφάνους Γάλλου, λειτούργησε χθες, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την ομιλία του στη Θεία λειτουργία αφού ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή υπογράμμισε τρία σημεία....
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 8:17

Κερκύρας: Η αγάπη, η μακροθυμία και η ευσπλαχνία, μας οδηγεί στην επουράνια βασιλεία

Διαδώστε:
Κερκύρας: Η αγάπη, η μακροθυμία και η ευσπλαχνία, μας οδηγεί στην επουράνια βασιλεία

Στη βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο λιβάδι Βελονάδων, με την ευκαιρία της εγκατάστασης του νέου άμισθου εφημερίου πατρός Θεοφάνους Γάλλου, λειτούργησε χθες, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.

Κατά την ομιλία του στη Θεία λειτουργία αφού ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή υπογράμμισε τρία σημεία. Πρώτον, την αγάπη του επουρανίου βασιλέως Θεού στον υπήκοο του που ήταν καταχρεωμένος από την κακοδιαχείριση της περιουσίας που του είχε ανατεθεί να την αξιοποιήσει. Το δεύτερο σημείο είναι η μακροθυμία του Θεού στον δούλο Του, για την κατάπτωση του και το τρίτον είναι η ευσπλαχνία του Θεού με την οποία του δώρισε την ελευθερία του και την συγχώρεση του. Αυτή είναι η συμπεριφορά του επουρανίου Θεού σε όλους εμάς, που μας δημιούργησε, μας συντηρεί και μας προσμένει στη επουράνια βασιλεία Του. Απεναντίας αυτός ο δούλος του Θεού που δέχθηκε την αγάπη, την μακροθυμία και την ευσπλαχνία Του, συμπεριφέρθηκε στον συνάνθρωπο του ακριβώς με τα αντίθετα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Δηλαδή με την κακία, την εκδικητικότητα και την ασπλαχνία.

Είναι και τα τρία αυτά που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, που η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι επηρεασμένη από την αποστασία τους από τον αληθινό Θεό. Η αγάπη, η μακροθυμία και η ευσπλαχνία του Θεού συνιστούν την ελευθερία που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο και χαίρετε ο Θεός να βλέπει τους ανθρώπους να ζουν την εν Χριστώ ελευθερία. Εάν λοιπόν ο σύγχρονος άνθρωπος επανέρχεται στη δουλεία της αμαρτίας, χάνει την ελευθερία του και την πνευματική και την σωματική. Αυτή η ελευθερία προεκτείνεται στη γενική ελευθερία του λόγου και της λατρείας στον αληθινό Θεό. Όταν απομακρύνθηκε από τον Θεό πατέρα ο αχρείος δούλος και αφού έλαβε την άφεση, την ίδια στιγμή χωριζόμενος από τον Θεό, μετατράπηκε σε δυνάστη στον σύνδουλο του. Αυτό λοιπόν ας είναι το σύνθημα και η απόφαση της ζωής μας· ή ενωμένοι με τον Θεό ζούμε την αληθινή έννοια της αγάπης, της μακροθυμίας και της ευσπλαχνίας Του, ή χωρισμένοι από τον Θεό περνούμε στη διάσταση της κακίας, της εκδικητικότητας και της ασπλαχνίας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμα, αλλά και την δημοτική αρχή της βόρειας Κέρκυρας για την παρουσία τους και ευχήθηκε στον νέο ιερέα να είναι εκείνος που θα ενώσει τους ανθρώπους, σε μία εποχή που ο διχασμός είναι πρωτοσέλιδο και θα τους οδηγήσει στη βασιλεία των ουρανών και κάλεσε τους ανθρώπους να δείξουν την αγάπη τους και τον σεβασμό τους στον νέο εφημέριο τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων