20/03/2023 20/03/2023 Εθελοντική αιμοδοσία διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτει η τοπική Εκκλησία και από την οποία αντιμετωπίζονται θέματα υγεία των ανθρώπων του νησιού. Τριάντα οκτώ φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν, καθώς κληρικοί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων...
20 Μαρτίου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 8:08

Κερκύρας Νεκτάριος: Έμπρακτη απόδειξη ευγνωμοσύνης στον Εσταυρωμένο Κύριο η προσφορά αίματος

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: Έμπρακτη απόδειξη ευγνωμοσύνης στον  Εσταυρωμένο Κύριο η προσφορά αίματος

Εθελοντική αιμοδοσία διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτει η τοπική Εκκλησία και από την οποία αντιμετωπίζονται θέματα υγεία των ανθρώπων του νησιού.

Τριάντα οκτώ φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν, καθώς κληρικοί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο και ευχαρίστησε προσωπικά τόσο τον γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Τζιλιάνο και τους συνεργάτες του, όσο και τους εθελοντές.

Έμπρακτη απόδειξη ευγνωμοσύνης η αιμοδοσία

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η προσφορά αίματος είναι έμπρακτη απόδειξη ευγνωμοσύνης στον Εσταυρωμένο Κύριό μας, ο Οποίος έδωσε “ώσπερ πελεκάν” το δικό Του αίμα για να μας αναζωογονήσει από τον πνευματικό θάνατο της αμαρτίας, αλλά και να μας εκφράσει την θυσιαστική Του αγάπη. Αυτόν τον συμβολισμό έχει και η πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας την ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως να οργανώνει αυτή την προσπάθεια, που έχει αγκαλιαστεί από τους πιστούς.

Υπεύθυνος για την τράπεζα αίματος της Μητροπόλεως είναι ο Πρωτ. Ευάγγελος Κούτρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων