06/08/2020 06/08/2020 Στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος στην Καμαρέλλα της Βόρειας Κέρκυρας χοροστάτησε χθες το απόγευμα (Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.   Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στην γερόντισσα Πελαγία και τις αδελφές, αλλά και στους προσκυνητές, τόνισε ότι η δόξα του Θεού κατανοείται δια των...
06 Αυγούστου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 15:58

“Να μην εξαντλήσουμε τα ενδιαφέροντά μας στον υλισμό”

Διαδώστε:
“Να μην εξαντλήσουμε τα ενδιαφέροντά μας στον υλισμό”

Στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος στην Καμαρέλλα της Βόρειας Κέρκυρας χοροστάτησε χθες το απόγευμα (Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

 

Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στην γερόντισσα Πελαγία και τις αδελφές, αλλά και στους προσκυνητές, τόνισε ότι η δόξα του Θεού κατανοείται δια των αισθήσεων του ανθρώπου. «Όπως ο Μωυσής, ο Ηλίας και οι τρεις μαθητές γνώρισαν τον Θεό και τον είδαν μεταμορφούμενο, έτσι κι εμείς πρέπει να μη μείνουμε στην εξωτερική πλευρά των αισθήσεων. Να μην εξαντλήσουμε τα ενδιαφέροντά μας στον υλισμό, να μην ικανοποιούμαστε μόνο με τα όσα βλέπουμε, ακούμε, αισθανόμαστε, αλλά να προχωρήσουμε στην καλλιέργεια των πνευματικών αισθήσεων. Η Μεταμόρφωση μας εισάγει στην πνευματική αίσθηση της παρουσίας του Θεού. Τότε μπορούμε να κατανοήσουμε την θεία δόξα, το γεγονός της Μεταμορφώσεως στην καρδιά μας και να ξαναδούμε τον κόσμο σε μιαν άλλη διάσταση:  αυτήν που υπερβαίνει τον χρόνο, αυτήν που μας οδηγεί στην αγιότητα.

 

 

Δεν πρέπει ακόμα να περιοριζόμαστε στο εξωτερικό γεγονός του θαύματος. Στην εορτή της Μεταμορφώσεως βλέπουμε να γεφυρώνεται η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, μετέχουν οι άνθρωποι οντολογικά, με όλη τους την ύπαρξη στην κοινωνία με τον Χριστό. Και εδώ βρίσκεται η πλήρης διάσταση του θαύματος!

Στην Εκκλησία του Χριστού μας συντελείται η μεταμόρφωσή μας. Στα μυστήρια της πίστεώς μας μετέχουμε στην χάρη και την κοινωνία με τον Θεό. Χρειάζεται αγώνας, κάθαρση, μελέτη, ανακαίνιση, αποστροφή των κοσμικών πραγμάτων, του ιδίου θελήματος, του εγωισμού μας. Αυτό το ήθος καλούμαστε να ζήσουμε στην Εκκλησία, να υπερβούμε τον θάνατο και να γευτούμε την χαρά της Αναστάσεως, για να μπορέσουμε δια της προσευχής και της αγάπης να μην απορροφηθούμε από το κοσμικό πνεύμα που δεν βλέπει το φως της Μεταμορφώσεως!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων