03/09/2021 03/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, στην εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδώρου Καμάρας, όπου και διαμένει. Στην ολονύκτια αγρυπνία συμμετείχαν αντιπροσωπείες μοναχών από τα μοναστήρια της Κέρκυρας, ενώ έψαλλαν καθηγητές βυζαντινής...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 16:48

Κερκύρας: Ο σταυρός της συκοφαντίας οδηγεί στη Ανάσταση

Διαδώστε:
Κερκύρας: Ο σταυρός της συκοφαντίας οδηγεί στη Ανάσταση

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, στην εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδώρου Καμάρας, όπου και διαμένει.

Στην ολονύκτια αγρυπνία συμμετείχαν αντιπροσωπείες μοναχών από τα μοναστήρια της Κέρκυρας, ενώ έψαλλαν καθηγητές βυζαντινής μουσικής μαζί με τους μαθητές τους, σε ύφος αγιορείτικο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους μοναχούς και μοναχές που συμμετείχαν συμπροσευχητικά, όπως και τους ιεροψάλτες που έψαλλαν στη αγρυπνία, αλλά και τους πατέρες που συλλειτούργησαν. Στον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η συκοφαντία είναι μεγάλος κίνδυνος για τον άνθρωπο που αγωνίζεται στη πνευματική ζωή και υπογράμμισε τον στίχο από το βιβλίο των ψαλμών « φύλαξον με από συκοφαντίας ανθρώπων και φυλάξω τας εντολάς σου ». Ο Άγιος Νεκτάριος ήταν εκείνος που σήκωσε το σταυρό της συκοφαντίας σε όλη του τη ζωή, όμως δεν κάμφθηκε από το βάρος αυτό και ο Θεός τον δόξασε με την αγιότητα, έτσι ώστε να διδασκόμαστε όλοι οι σύγχρονοι μαθητές του Χριστού και αγωνιστές, ότι χωρίς την άρση του σταυρού μας δεν μπορούμε να φθάσουμε στον Γολγοθά μας και επομένως δεν θα γευθούμε και την Ανάσταση μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων