29/09/2019 29/09/2019 Στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο χωριό Σπαρτίλλα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κυριακή Β’ Λουκά είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας σε έναν θεϊκό νόμο, τον οποίο διατύπωσε ο Χριστός: τον...
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 17:10

“Κοινωνήστε αγαπητικά με τους Ιερείς, την Εκκλησία, τον συνάνθρωπο”

Διαδώστε:
“Κοινωνήστε αγαπητικά με τους Ιερείς, την Εκκλησία, τον συνάνθρωπο”

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο χωριό Σπαρτίλλα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η Κυριακή Β’ Λουκά είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας σε έναν θεϊκό νόμο, τον οποίο διατύπωσε ο Χριστός: τον νόμο της αγάπης. Υπάρχουν νόμοι που διέπουν την ανθρώπινη κοινωνία, παρά την πληθώρα των οποίων όμως δεν επέρχεται η αρμονικότητα με την οποία έπρεπε να ζουν οι άνθρωποι, καθόσον οι νόμοι αυτοί στηρίζονται στον φόβο και προορίζονται για όσους δεν πιστεύουν στον Θεό. Υπάρχει όμως ο θεϊκός νόμος: όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, κατ’ ανάλογον τρόπο να συμπεριφέρεστε κι εσείς. Αυτός είναι ετεροβαρής νόμος, καθόσον δεν ισχύει μόνο από την πλευρά αυτού που τον αποδέχεται, αλλά ισχύει και γι’ αυτόν που τον προτείνει. Ο χριστιανός δεν ζητά από τους άλλους την αγάπη, αλλά την προσφέρει ο ίδιος.

Ο νόμος της αγάπης είναι ο υπέρτατος νόμος στην ζωή μας. Ο Θεός αγάπη εστί κι εκείνος που θέλει να έχει μέσα του τον Θεό, μένει στην αγάπη. Όπως τα παιδιά μοιάζουν στους γονείς, έτσι και οι άνθρωποι καλούμαστε να ομοιάσουμε στον Θεό που είναι πατέρας και δημιουργός μας. Ο όσιος Νείλος ο Ασκητής τονίζει ότι δεν ζητά ο Θεός να μοιάσουμε σ’ Αυτόν ως προς την παντοδυναμία και την πανσοφία Του, αλλά να Του μοιάσουμε στην αγάπη! Και αυτό απαιτεί υπέρβαση του εαυτού μας: καλούμαστε να αγαπούμε αυτούς που μας μισούν. Όπως ο Θεός υπάρχει και για κείνους που δεν Τον αποδέχονται, δεν Τον εμπιστεύονται, ανατέλλει τον ήλιο για δικαίους και αδίκους, για όσους Τον θέλουν και για όσους δεν Τον θέλουν, έτσι κι εμείς καλούμαστε να αγαπούμε τους πάντες. Η αγάπη προς τους εχθρούς δεν είναι αδυναμία, όπως κάποιοι λένε. Η αγάπη είναι δύναμη. Με την χάρη του Αγίου Πνεύματος νικάμε τους νόμους τους ανθρώπινους, καθώς δικαίω νόμος ου κείται! Νικούμε τις μικρότητες τα συμπλέγματα, τους εγωισμούς και καθιστούμε την αγάπη μοναδικό σκοπό της ζωής μας!

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο ευλογημένο χωριό του Σπαρτίλλα και συλλειτούργησε με τον πολιό ιερέα π. Σπυρίδωνα Σγούρο, καθώς και τους διαδόχους του νεώτερους κληρικούς τον π. Ιωάννη και τον π. Άγγελο!

“Κοινωνήστε αγαπητικά με τους ιερείς, την εκκλησία, τον συνάνθρωπο και να γινόμαστε όπως μας θέλει ο Θεός”, προέτρεψε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων