16/05/2022 16/05/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, την Κυριακή του Παραλύτου λειτούργησε και μίλησε στον εορτάζοντα ιερόν ναό του Αγίου Βαρβάρου στο προάστιο του Ποταμού. Τον Άγιο Βάβαρο κατά την εποχή της Ενετοκρατίας, μετακόμισαν το ιερό λείψανο του, από τα μέρη της Αιτολωακαρνανίας προς την Βενετίαii, όπου κατά το πέρασμά τους με...
16 Μαΐου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 8:36

Κυριακή του Παραλύτου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Κυριακή του Παραλύτου στην Κέρκυρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, την Κυριακή του Παραλύτου λειτούργησε και μίλησε στον εορτάζοντα ιερόν ναό του Αγίου Βαρβάρου στο προάστιο του Ποταμού.

Τον Άγιο Βάβαρο κατά την εποχή της Ενετοκρατίας, μετακόμισαν το ιερό λείψανο του, από τα μέρη της Αιτολωακαρνανίας προς την Βενετίαii, όπου κατά το πέρασμά τους με τα πλοία σταμάτησαν για ανεφοδιασμό από την Κέρκυρα. Κάτω στο επίνειο του Ποταμού, μετέφεραν οι γονείς ένα νέο παιδί που έπασχε από παραλυσία και ο Άγιος Βάρβαρος το θεράπευσε. Έκτοτε κτίσθηκε ο περικαλής ιερος ναός προς τιμήν του Αγίου όπου κατ έτος εορτάζομε το υπερφυές θαύμα του Αγίου Βαρβάρου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε τρία χαρακτηριστικά θαύματα που γίνονται μνεία.

Το πρώτο είναι το Θαύμα του παραλυτικού, εκ του ιερού Ευαγγελίου, όπου ο Κύριος θεράπευσε τον επί 38 έτη παραλυτικό της προβατικής κολυμβήθρας, το δεύτερο είναι η ανάσταση της Ταβιθάς από τον απόστολο Πέτρο, που γίνεται μνεία στο κείμενο του Αποστόλου, και το τρίτο είναι το υπερφυές θαύμα του Αγίου Βαρβάρου στον νέον του Ποταμού.

Τα θαύματα που επιζητούν οι άνθρωποι διαχρονικά δεν είναι μαγικά γεγονότα, ούτε εκπλήρωση της ατομικής επιθυμίας μας, ούτε κάτι το αφηρημένο γεγονός που κατά τύχη έγινε και εμείς το ονομάζομαι θαύμα.

Απλά είναι η επιστέγαση της πίστης μας της προσευχής μας του αγώνος μας για μια καθαρή από κάθε αμαρτία ζωή μας. Είναι η επιβράβευση στη εκπλήρωση του θελήματος του θεού στην ζωή μας.

Όταν ο Κύριος είπε στον παραλυτικό σήκω επάνω και πάρε το κρεββάτι σου και περπάτησε, τότε του λέει, «μηκέτι αμάρτανε» που σημαίνουν τα λόγια του Κυρίου ότι η αμαρτία είναι η αιτία της κάθε ασθενείας μας. Η φθορά και ο θάνατος στην ζωή μας μπήκαν από την πτώση των πρωτοπλάστων που στην συνέχεια κληροδότησαν και την φθορά – ασθένεια και τον θάνατο σε όλη την ανθρωπότητα. Όταν η πίστις μας και η προσπάθειά μας να μείνουμε πιστοί στο θέλημα του Θεού, και να προχωρήσουμε στην αγιότητα, τότε υποχωρεί η φθορά και καταλύεται ο θάνατος ως νίκη δια του θανάτου του Αναστημένου Κυρίου μας! Ευχήθηκε στο τέλος ο Σεβασμιώτατος στους ενορίτες με τις αναστάσιμες ευχές να αποκτήσουμε όλοι μας την Χάρι του Θεού και την αγάπη Του και το Έλεός Του, ώστε να καταντήσωμε στο μέτρο της αρετής του Χριστού πλημυρισμένοι από την άκτιστη Θεία Χάρι Του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων