26/11/2022 26/11/2022 Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων και η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» πραγματοποιούν από κοινού και συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη, συνδέοντας τους δυο εμβληματικούς για τη ζωη του τόπους, τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, όπου λειτουργούσε και κήρυττε και το οίκημα της ΦΕΜ,...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 - 12:58

Μητρόπολη Κέρκυρας: Εκδηλώσεις για τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κέρκυρας: Εκδηλώσεις για τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων και η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» πραγματοποιούν από κοινού και συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη, συνδέοντας τους δυο εμβληματικούς για τη ζωη του τόπους, τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, όπου λειτουργούσε και κήρυττε και το οίκημα της ΦΕΜ, όπου γεννήθηκε.

Στόχος της εκδήλωσης να φωτιστεί μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα, όπως ο Νικηφόρος Θεοτόκης, και αυτό γίνεται συνδέοντας, για πρώτη φορά, τους τόπου γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε.

Το πρωί στις 09:00 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου πόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.

Θα ακολουθήσει μικρή ομιλία από τον Εφημέριο του Ι.Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Αθ. Κοκκινόπουλο, ενώ στη συνέχεια, παρουσία τμήματος του μουσικού σώματος της ΦΕΜ, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση σε κρύπτη, εντός του Ναού, οστών του Νικηφόρου Θεοτόκη.

Στη συνέχεια, στις 11:30πμ, στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος (οδός Φιλαρμονικής αρ. 23), παρουσία του Σεβασμιωτατου, θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΦΕΜ κ. Ιωάννη Τριβιζά, θα ακολουθήσουν ομιλίες για την ιστορική διαδρομή του Νικηφόρου Θεοτόκη από τους κ.κ. Ιωάννη Πιερρη, τ. Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκυρας και Κωνσταντίνο Θυμη Θεολόγο – Ιστορικό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Συνόλου Ξύλινων Πνευστών της «Μαντζαρος», υπό την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβά.

Από τη  παρουσία των συμπολιτών μας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα, αφού επιχειρούμε με τις εκδηλώσεις αυτές,

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων