07/10/2019 07/10/2019 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου Κέρκυρας, αγίων Σεργίου, Βάκχου και Ιουστίνης, χοροστάτησε το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού έλαβε αφόρμηση από το ανάγνωσμα της « Σοφίας Σολομώντος» ότι οι δίκαιοι δοκιμάζονται «ως...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 13:03

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Η Αγιότητα είναι αληθινή επανάσταση”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: “Η Αγιότητα είναι αληθινή επανάσταση”

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου Κέρκυρας, αγίων Σεργίου, Βάκχου και Ιουστίνης, χοροστάτησε το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού έλαβε αφόρμηση από το ανάγνωσμα της « Σοφίας Σολομώντος» ότι οι δίκαιοι δοκιμάζονται «ως χρυσός εν χωνευτηρίω» τόνισε ότι οι μάρτυρες της πίστεως έζησαν σε εποχές κατά την οποία ο πειρασμός, επειδή δεν μπορούσε να επηρεάσει την πνευματική ζωή των ανθρώπων, προσπαθούσε διά των κρατούντων να ελέγξει την υλική ζωή. Έτσι ο πειρασμός έφτανε να καθιστά τους ανθρώπους δούλους στους ισχυρούς και έφτανε να ευτελίζει τόσο την ανθρώπινη ζωή, ώστε να γίνονται οι άνθρωποι παρανάλωμα του πυρός, για να φωτίζουν τους κήπους των ισχυρών.

Όμως η δύναμη της πίστεως τότε έκανε τους μάρτυρες να αντέξουν και να δείξουν στον κόσμο ότι ήταν παιδιά του Θεού και να καταστήσουν τους τότε άρχοντες και ισχυρούς στην πράξη ανίσχυρους! Κατά τον λαό και οι άρχοντες βεβαίως. Οι πολλοί ήταν ειδωλολάτρες. Οι πολλοί δεν γνώριζαν την αλήθεια. Όμως το αντιστασιακό πνεύμα έκανε τους μάρτυρες να αντέξουν. Μπορεί να γεύτηκαν τον θάνατο, ωστόσο έλαβαν τον στέφανο του μαρτυρίου και νίκησαν τον θάνατο.

Η αγιότητα είναι μια αληθινή επανάσταση! Η αγιότητα κρατά στον αιώνα! Το ίδιο και το μαρτύριο των αγίων, η μνήμη του οποίου παραμένει ζωντανή στις καρδιές μας. Η κάθαρση της καρδίας στο αίμα και η ομολογία της πίστεως καθιστά τους μάρτυρες ζώσες προσωπικότητες. Ο Θεός μας καλεί σε ομολογία πίστεως, όχι μόνο στην τότε εποχή αλλά και σήμερα, σε μια εποχή κατά την οποία ο Χριστός μας υβρίζεται και οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους εαυτούς τους και τα επιτεύγματά τους. Όμως η πίστη μας στον Θεό και η χάρις του Θεού έρχεται να ενισχύσει τις καρδιές μας και να μας βοηθήσει να δώσουμε την ομολογία που χρειάζεται!

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η γιορτή των αγίων είναι ημέρα ζωής και μαρτυρίας! Είναι πρόκληση να δώσουμε αυτήν την μαρτυρία στον παραπαίοντα κόσμο!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων