28/10/2021 30/10/2021 Η επέτειος για την 28η Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε πανηγυρικά στην Κέρκυρα. Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην κραταιά σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία πάντοτε με περισσή αγάπη σκέπασε...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 1:04

Μητροπολίτης Κερκύρας: «Η Παναγία να αφυπνίσει τους σύγχρονους Έλληνες»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: «Η Παναγία να αφυπνίσει τους σύγχρονους Έλληνες»

Η επέτειος για την 28η Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε πανηγυρικά στην Κέρκυρα.

Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην κραταιά σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία πάντοτε με περισσή αγάπη σκέπασε την πατρίδα μας στις δύσκολες εκείνες στιγμές που ο κατακτητής θέλησε χωρίς λόγο να υποδουλώσει την πατρίδα μας. Οι άνθρωποι όμως της εποχής εκείνης όπως και των περασμένων εποχών ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και πίστευαν στα ιδανικά και τις αξίες με τις οποίες θεμελιώθηκε το έθνος και το γένος των Ελλήνων.

 

 

Σε ανάλογες περιπτώσεις που πολιορκούσαν βάρβαροι την βασιλεύουσα πόλη την Κωνσταντινούπολη η Παναγία μας πάντοτε έσπευδε να ενισχύσει και να σκεπάσει το γένος των Ελλήνων. Δια τούτο και οι πατέρες μας αλλά και ο λαός του 1940 της πατρίδας μας μπροστά στον κίνδυνο του εχθρού που ήταν ένας άνισος αγώνας απευθύνθηκε στην Παναγία μας και η Παναγία μας ανταποκρίθηκε στο μέτωπο της Αλβανίας που προέλαυνε ο ηρωικός στρατός μας, η Παναγία μας τους καθοδηγούσε και τους ενίσχυε. Οι μαρτυρίες για την μαυροφορούσα γυναίκα που αιωρούνταν πάνω από τα κεφάλια των ηρωικών στρατιωτών μας είναι πολλές.

 

 

Σήμερα λοιπόν συγκεντρωμένοι στους ναούς όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί αναπέμπουν ευχαριστήρια δοξολογία στην Παναγία μας και την ικετεύουμε να ενισχύσει και να αφυπνίσει τους σύγχρονους νέους Έλληνες της πατρίδας μας, ώστε με την ενίσχυση της πίστεως και την αναθεώρηση των περιφρονημένων αξιών του γένους μας να κατανοήσουμε και να λάβουμε δύναμη στην ζωή της ελευθερίας που μας χάρισαν οι πατέρες μας. Όσοι δε έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος να τους αναπαύσει Κύριος ο Θεός.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία με την συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου, των βουλευτών της Κέρκυρας, της Περιφερειάρχου, της Δημάρχου και των στρατιωτικών και εκπαιδευτικών αρχών. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Εμμανουήλ Δρακάκης. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την συμμετοχή των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας.

 

 

Χαρακτηριστική Φωτογραφία Αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων