21/10/2019 21/10/2019 Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Καμάρας. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου,...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 15:06

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου στην Κέρκυρα

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Καμάρας. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος αυτήν την ημέρα ήγε τα ονομαστήριά του.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφησε το στίγμα της διαβάσεώς του στην ζωή ολοφάνερο στις καρδιές των ανθρώπων. Υπήρξε άνθρωπος βαθιάς και αυθεντικής ορθοδόξου πίστεως, φιλόπατρις, γνήσιος Έλληνας, και ομολογητής της; εκκλησιαστικής παραδόσεως και ταυτότητος στην εποχή της θρησκευτικής αδιαφορίας, της υποκρισίας, της πολιτιστικής αλλοτριώσεως. Η ομολογία του ήταν «Χριστός και Ελλάδα». Οι Έλληνες καλούμαστε να κρατήσουμε τις αρετές του και το παράδειγμά του ζωντανό στις καρδιές μας και να παλέψουμε για την ιδιοπροσωπία μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων