20/02/2020 20/02/2020 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο επίσκοπος Γιβραλτάρ και Ευρώπης της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Ρόμπερτ, ευρισκόμενος στην Κέρκυρα για να συναντήσει την αγγλικανική κοινότητα του νησιού. Ο κ. Ρόμπερτ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Κερκύρας διότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει με...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 20:24

Ο Επίσκοπος Ρόμπερτ της Αγγλικανικής Εκκλησίας στον Μητρ. Κέρκυρας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ρόμπερτ της Αγγλικανικής Εκκλησίας στον Μητρ. Κέρκυρας

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο επίσκοπος Γιβραλτάρ και Ευρώπης της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Ρόμπερτ, ευρισκόμενος στην Κέρκυρα για να συναντήσει την αγγλικανική κοινότητα του νησιού.

Ο κ. Ρόμπερτ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Κερκύρας διότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει με ευγένεια και αγάπη τους αγγλικανούς του νησιού και έχει καλές σχέσεις μαζί τους, ενώ τόνισε πως η Αγγλικανική Εκκλησία επιδιώκει μέσω του οικουμενικού διαλόγου την συνεργασία με τα άλλα χριστιανικά δόγματα για να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα της Ευρώπης και να δοθεί η χριστιανική μαρτυρία.

Απαντώντας ο κ. Νεκτάριος, αφού καλωσόρισε τον αγγλικανό επίσκοπο, τόνισε ότι η Ορθοδοξία γνωρίζει τι την χωρίζει με τα υπόλοιπα δόγματα, όμως πιστεύει στον διάλογο των καρδιών και της αγάπης και τόνισε ότι στην Κέρκυρα υπάρχει συνεργασία καθότι αρκετοί μεικτοί γάμοι απαιτούν την στήριξη της οικογένειας από όλα τα χριστιανικά δόγματα. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε στον κ. Ρόμπερτ ότι οι καιροί χρειάζονται αλήθεια και ταπείνωση, για να έρθουν οι χριστιανοί πιο κοντά! Ο κ. Νεκτάριος προσέφερε τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε  η προσευχή της ορθόδοξης παράδοσης « υπέρ της των πάντων ενώσεως»  να εκπληρωθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων