27/02/2020 27/02/2020 Η πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο. Θέμα της ήταν «Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια» και ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ο π. Γεώργιος επεσήμανε...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 10:13

“O γάμος δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιλογή αγάπης”

Διαδώστε:
“O γάμος δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιλογή αγάπης”

Η πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο. Θέμα της ήταν «Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια» και ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο π. Γεώργιος επεσήμανε ότι ο γάμος δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιλογή αγάπης. Στον γάμο υπάρχουν τρεις αγάπες, αυτή για τον Χριστό, αυτή για τον/την σύζυγο και έπεται η αγάπη για τα παιδιά. Εχθρός του γάμου είναι η εγωκεντρική αλαζονεία. Ο Θεός βοηθά το ζευγάρι που μοιράζεται χρόνο και διάθεση. Πολύτιμη είναι η συμπαράσταση του κοινού και για τον σύζυγο και για την σύζυγο πνευματικού πατέρα. Σωστός γονιός είναι αυτός που βαθμιαία γίνεται «άχρηστος γονιός», δηλαδή αφήνει τα παιδιά να καλλιεργηθούν στην ελευθερία και δεν γίνεται υπερπροστατευτικός. Ο γονιός καλείται να μπει στην θέση του παιδιού, να δει πώς σκέφτεται το παιδί και να μην ταυτίζει τις ανάγκες του παιδιού με τις δικές του ανάγκες. Φορτίο για το παιδί γίνεται συχνά η ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του. Γι’ αυτό και χρειάζεται οι γονείς να εργαστούν για την ενηλικίωση του παιδιού.

Ο ομιλητής κατέληξε υπενθυμίζοντας τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής που έχει ανάγκη η σύγχρονη οικογένεια, την δοξολογία του Θεού, την αγάπη, την απόφαση για συμπόρευση με την συγχώρεση βασική αρχή.

Ακολούθησε διάλογο, ενώ τα παιδιά των γονέων που συμμετείχαν απασχολήθηκαν εθελοντικά από τις παιδαγωγούς του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων