20/09/2021 20/09/2021 Το μνημόσυνο των ιδρυτών, ευεργετών και μουσικών της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας τέλεσε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, μετά την Θεία Λειτουργία την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος. Η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1840 με την επωνυμία «Άγιος Σπυρίδων», για να...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2021 - 13:53

Ο Κερκύρας Νεκτάριος στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Διαδώστε:
Ο Κερκύρας Νεκτάριος στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Το μνημόσυνο των ιδρυτών, ευεργετών και μουσικών της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας τέλεσε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, μετά την Θεία Λειτουργία την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.

Η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1840 με την επωνυμία «Άγιος Σπυρίδων», για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές και λιτανευτικές ανάγκες του Ιερού Προσκυνήματος.

Κατά την ομιλία του έλαβε αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής, όπου ο Απόστολος Παύλος απευθυνόταν στους χριστιανούς της Γαλατίας και του τόνισε ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσκολλημένοι στη τυπικότητα των διατάξεων του μωσαϊκού νόμου, γιατί αυτός χρησίμευε για να οδηγήσει τους ανθρώπους στη χάρη του Θεού και η χάρις του Θεού ήλθε στον κόσμο με το απολυτρωτικό έργο του Κυρίου μας. Ο Σταυρός του Χριστού είναι εκείνος ο οποίος μας υπενθυμίζει την μεγάλη δωρεά που προσέφερε ο Κύριος μας σε μας τους ανθρώπους γι’ αυτό και ο απόστολος Παύλος λέγει για τον εαυτό του «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί ο Χριστός » (Γαλ.2:16-20), που σημαίνει αυτή η προτροπή του αποστόλου ότι η ζωή του χριστιανού δεν μπορεί να είναι χωρισμένη από τον ίδιο τον Χριστό και για να γίνει πιο κατανοητός συνεχίζει και λέγει «ει γαρ α κατέλυσα ταύτα πάλιν οικοδομώ παραβάτην εμαυτόν συνίστημι» ( Γαλ.2:18 ), που σημαίνουν αυτά τα λόγια ότι τα έργα της αμαρτίας που είναι ξένα στη χάρη του Θεού, τα γκρεμίσαμε και τα αποδιώξαμε στη ζωή μας. Απαρνηθήκαμε την ζωή της αμαρτίας καθώς με το βάπτισμα μας γίναμε μέλη της εκκλησίας του Χριστού, που ταυτόχρονα γίναμε και μέτοχοι της χάριτος του Θεού. Εάν λοιπόν επιστρέψουμε ξανά, όπως ο σύγχρονος κόσμος με τον πολιτισμό του και την τεχνολογική του εξέλιξη, η οποία μάλλον προάγει στη νέα τάξη πραγμάτων, τότε συστήνουμε τον εαυτό μας ως παραβάτη της ομολογίας μας έναντι της πίστεως μας στον εσταυρωμένο Κύριο μας.

Ο Σταυρός του Κυρίου μας ας είναι το σύμβολο της νίκης, εναντίον του πειρασμού και τότε που σταυρώθηκε ο Χριστός μας και σήμερα που προκαλείται η εκκλησία του Χριστού μας, από τον ίδιο πειρασμό. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πολυπληθές προσκυνητές που επισκέπτονται το νησί του Αγίου Σπυρίδωνος από όλα τα ορθόδοξα κράτη ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν κ. Κύριλλο, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το νησί της Κέρκυρας για να προσκυνήσει τον Άγιο Σπυρίδωνα και με τον οποίο συνδέεται με δεσμούς πνευματικούς και φιλικούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων