12/08/2020 12/08/2020 Με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, δια του οποίου έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και...
12 Αυγούστου, 2020 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2020 - 9:25

Οι Μητροπολίτες Ζίχνων και Καλαβρύτων στην Κέρκυρα για το θαύμα του Αγ. Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Ζίχνων και Καλαβρύτων στην Κέρκυρα για το θαύμα του Αγ. Σπυρίδωνα

Με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, δια του οποίου έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος. Ο κ. Ιερόθεος μίλησε κατάλληλα και επεσήμανε ότι Άγιος είναι αυτός που φροντίζει για την διαρκή γνωριμία με τον Χριστό και ταυτίζει το θέλημά του με το θέλημα του Χριστού. «Είναι αυτός που ταυτίζει το εγώ του με το εγώ των άλλων, αυτός που νοιάζεται για τους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Κανείς δεν πρέπει να πει ότι δεν μπορεί να αγιάσει. Σε όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχουν άγιοι κι αυτό είναι έργο της σοφίας του Θεού. Η αγιότητα όμως προϋποθέτει και περιφρόνηση των ελκυστικών κοσμικών προκλήσεων και να μεταφέρουν το ενδιαφέρον τους στα πνευματικά και τα ουρανοποιούντα, από την πτώση και την αμαρτία να μετατεθούν στην χάρη της αγιότητας.

Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει να πορευτούμε ως αθλητές, με ενατένιση του πρώτου αθλητού που είναι ο Χριστός. Όλοι μπορούν να το επιτύχουν αυτό. Όλοι γι’ αυτό πλαστήκαμε. Γι’ αυτό έγινε άνθρωπος ο Χριστός. Μπορούμε να διαλύσουμε τα δεσμά των πραγμάτων χωρίς Θεό, των παγίδων του πονηρού. Ο Άγιος Σπυρίδωνας υπήρξε ο άνθρωπος του Θεού. Δέχτηκε τον τρόπο του αγιασμού. Είναι ο άριστος διδάσκαλός μας. Νίκησε τον κόσμο, νίκησε τον εαυτό του και τον έκανε Χριστοκεντρικό άνθρωπο. Αυτός μπορεί να μας βοηθήσει κι εμάς σ’ αυτόν τον αγώνα».

Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο ναός παρέμεινε ανοιχτός όλο το βράδυ, ενώ τελέστηκε ολονύκτιος αγρυπνία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων