01/10/2019 01/10/2019 Με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης του Φροντιστηρίου Κατηχητών και Στελεχών που επί 17η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει η τοπική Εκκλησία. Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ τα θέματα της επιμόρφωσης προέρχονται φέτος...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 10:05

“Οι νέοι σήμερα αναζητούν και είναι μεγάλη η ευθύνη της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Οι νέοι σήμερα αναζητούν και είναι μεγάλη η ευθύνη της Εκκλησίας”

Με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης του Φροντιστηρίου Κατηχητών και Στελεχών που επί 17η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει η τοπική Εκκλησία. Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ τα θέματα της επιμόρφωσης προέρχονται φέτος από τον δογματικό και υμνολογικό πλούτο της Μεγάλης Εβδομάδος.

Προσφωνώντας τους ιερείς και τους κατηχητές ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η επιλογή του θέματος έγινε διότι μέσα από την υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία κάπου χάνεται στο τελετουργικό κομμάτι και στις φολκλορικές εκδηλώσεις που δένονται μ’ αυτήν, μπορούμε να προσεγγίσουμε μέσα από την γλώσσα, την ποίηση και την θεολογία το συνολικό νόημα της σωτηρίας μας.

Είναι χρέος όλων μας να μεταδώσουμε τα μηνύματα αυτά στην νέα γενιά.

Οι νέοι σήμερα έχουν αλλάξει. Είναι αναζητητές. Ψάχνουν να βρουν νόημα αλλού, εκτός της Εκκλησίας, και διαπιστώνουν ότι δεν παίρνουν απαντήσεις ούτε βρίσκουν την αλήθεια. Η κατήχηση στην ενορία πρέπει να είναι για όλες τις ηλικίες. Οι ιερείς και οι κατηχητές να γίνουν μπροστάρηδες. Χρειάζεται επαφή με τις νέες οικογένειες, για να μεταδοθεί το νόημα της σωτηρίας!

“Ουχ όλλυται η ελπίς”, τόνισε ο κ. Νεκτάριος. Χρειάζεται πρωτίστως οι διάκονοι του λόγου του Θεού να γίνουμε εκζητητές της χάριτος του Θεού και όχι της απελπισίας, χρειάζεται να τρέξουμε, να μην εφησυχαζουμε στα γνωστά πρόσωπα των ναών μας, αλλά να αναζητήσουμε τα πλανηθέντα πρόβατα! Η ζωή μας πρέπει να είναι “άλτι ηρτυμένη” και γι’ αυτό απαιτείται συναγερμός αγάπης, πίστης, ώστε η ενορία να είναι το κέντρο της ζωής των ανθρώπων.

Ο Μητροπολίτης κατέληξε εκφράζοντας την επιθυμία του η Κέρκυρα να ζωντανέψει ακόμη περισσότερο πνευματικά, με θέληση, διάθεση και αγωνιστικό φρόνημα!

Κατόπιν έγινε η πρώτη ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Βασιλειάδη, θεολόγο, με θέμα: “τα χαρίσματα στην εκκλησιαστική ζωή: σχολιασμός στην υμνολογία της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης”, ενώ ο Μητροπολίτης Κερκύρας επέδωσε τους διορισμούς στους ιερείς νεότητος και τους κατηχητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων