29/10/2021 30/10/2021 Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021 έγινε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αγάπης «Ο Άγιος Σπυρίδων», που διαχειρίζεται τα 4 Κοινωνικά Παντοπωλεία της τοπικής Εκκλησίας, στην πόλη, στα Κανάλια, στο Σιδάρι και στην Λευκίμμη. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 2:18

Πανστρατιά αγάπης και φιλανθρωπίας στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Πανστρατιά αγάπης και φιλανθρωπίας στην Κέρκυρα

Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021 έγινε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αγάπης «Ο Άγιος Σπυρίδων», που διαχειρίζεται τα 4 Κοινωνικά Παντοπωλεία της τοπικής Εκκλησίας, στην πόλη, στα Κανάλια, στο Σιδάρι και στην Λευκίμμη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ενημέρωσε τα μέλη του για τις όλες δραστηριότητες και αντάλλαξε απόψεις για το πώς μπορεί να προχωρήσει το φιλανθρωπικό έργο στο νησί. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή των εν Κερκύρας Ρωμαιοκαθολικών, τον Σύνδεσμο «Ο Πλησίον», στον οποίο πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Βορείου Κερκύρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, το χριστιανικό σωματείο «Απολύτρωσις» και τον Σύλλογο Κυριών «Η Αγία Θεοδώρα» καλούν όλους σε μία πανστρατιά αγάπης, ώστε να υπάρξει ενεργός συμπαράσταση σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. 250 οικογένειες βοηθιούνται με την κάλυψη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε μηνιαία βάση από μία προσπάθεια που ήδη συμπλήρωσε αισίως 10 χρόνια λειτουργίας, με πολλούς εθελοντές, ενώ κινητοποίησε και τα σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις της Κέρκυρας, όπως επίσης και άλλα σωματεία που αισθάνθηκαν την ανάγκη να δώσουν το παρόν σ’ αυτήν την συλλογική προσπάθεια.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι δεν περισσεύει κανείς και χαιρέτισε την συμμετοχή και της Αρχιεπισκοπής των Ρωμαιοκαθολικών της Κέρκυρας, που δείχνει ότι σε ζητήματα ανθρωπιάς, προσφοράς και αλληλεγγύης υπάρχει ομόνοια και αγάπη, πέρα από άλλες διαφορές. Κατετέθησαν προτάσεις γόνιμες από όσους συμμετείχαν, ώστε το έργο να προχωρήσει, ανακουφίζοντας την τοπική κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων