13/08/2021 14/08/2021 Με Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίστηκαν στην Κέρκυρα και στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, το πρωί της Παρασκευής 13 Αυγούστου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος διάσωσης του νησιού από την πολιορκία των Τούρκων, που έκανε ο Άγιος στις 11 Αυγούστου του 1716....
13 Αυγούστου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 8:31

Σήμερα τα μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Σήμερα τα μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνα

Με Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίστηκαν στην Κέρκυρα και στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, το πρωί της Παρασκευής 13 Αυγούστου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος διάσωσης του νησιού από την πολιορκία των Τούρκων, που έκανε ο Άγιος στις 11 Αυγούστου του 1716.

Κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Νικόλαος Μοναστηριώτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Πόλεως Κερκύρας. Ο ομιλητής επεσήμανε, ότι κοινός στόχος όλων των Χριστιανών είναι η αγιότητα κατά το «ἅγιοι γίνεσθε ὅτι ἐγώ ἅγιος εἰμί», βαδίζοντας πάνω στα σίγουρα χνάρια των αγίων της πίστης μας. Αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά της αγιότητας: το πνεύμα μετάνοιας, την πίστη και την αποδοχή του θελήματος του Θεού. Μετάνοια σημαίνει την αλλαγή στάσης ζωής, την αλλαγή κατεύθυνσης από μια ζωή μακριά από το Θεό, στην αυθεντική ζωή με κέντρο τον Θεό. Επίσης, πίστη δεν σημαίνει απλώς την πεποίθηση ότι υπάρχει Θεός ή κάτι ανώτερο από εμάς, αλλά σημαίνει εμπιστοσύνη στον προσωπικό Θεό με τον οποίο καλούμαστε να σχετιστούμε προσωπικά και να δημιουργήσουμε μόνιμη σχέση πνευματική και όχι περιστασιακή, όταν δηλαδή τον έχουμε ανάγκη στις δυσκολίες μας. Τέλος η αποδοχή του θελήματος του Θεού ταυτίζεται με την άρση του σταυρού που ο Κύριος μας κάλεσε να πραγματοποιήσουμε. Όταν το θέλημα του Θεού, έτσι όπως το αποτύπωσε ο Χριστός με το κήρυγμα και το έργο του, έρχεται σε αντίθεση με το δικό μας θέλημα, τότε οφείλουμε να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και να σηκώσουμε τον σταυρό μας για να ακολουθήσουμε τον σταυρωθέντα Κύριό μας. Αυτός ο δρόμος, της μετάνοιας, της πίστης-εμπιστοσύνης και της άρσης του σταυρού είναι ο ασφαλής δρόμος που οδηγεί στην αληθινή ζωή, όπως άλλωστε έδειξε με τη ζωή του και ο Άγιος Σπυρίδων και οι υπόλοιποι άγιοι της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσφώνησε τους πιστούς λέγοντας. ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας, ως προστάτης του τόπου, προσελκύει κοντά του πάμπολλους ανθρώπους, όχι μόνο εντοπίους αλλά από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης, οι οποίοι προσδοκούν να λάβουν την ευλογία του για τη συνέχιση της ζωής τους, καθώς είναι βέβαιοι, ότι αγάπη του Αγίου για τους προσκυνητές τον καθιστά αδιάλειπτο πρεσβευτή προς τον κοινό Πατέρα όλων μας, τον Τριαδικό Θεό.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Παρασκευής 13 Αυγούστου με τα μπάσματα του ιερού λειψάνου, κατά τα οποία το σκήνωμα του Αγίου επανατοποθετείται στη λάρνακα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων