05/05/2021 05/05/2021 Με την ακολουθία των μπασμάτων του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Μαΐου 2021 το κατά παράδοσιν τετραήμερο προσκύνημα του Αγίου, το οποίο λαμβάνει χώρα από το Μέγα Σάββατο μέχρι την Νια Τρίτη (Τρίτη της Διακαινησίμου) στην Κέρκυρα, ως μαρτυρία αναστάσεως! Στην ακολουθία των μπασμάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας,...
05 Μαΐου, 2021 - 7:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 7:02

Τα “μπάσματα” του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Τα “μπάσματα” του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Με την ακολουθία των μπασμάτων του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Μαΐου 2021 το κατά παράδοσιν τετραήμερο προσκύνημα του Αγίου, το οποίο λαμβάνει χώρα από το Μέγα Σάββατο μέχρι την Νια Τρίτη (Τρίτη της Διακαινησίμου) στην Κέρκυρα, ως μαρτυρία αναστάσεως!

Στην ακολουθία των μπασμάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε το φως της αναστάσεως του Κυρίου να φωτίσει την ζωή των χριστιανών και των πιστευόντων στην ανάσταση, και να διαλύσει τα σκοτάδια της αμαρτίας και της απιστίας. Όλοι όσοι καταφέρονται εναντίον της Εκκλησίας να δούνε την Εκκλησία ως την πορεία της χαράς, της ανάστασης και της ζωής, με ορατό σημείο τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στην ακολουθία συμμετείχε και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου. Έξω από τον ναό οι Φιλαρμονικές ΠΑΛΑΙΑ και ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ απέδωσαν τιμές στον Άγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων