12/08/2022 12/08/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου, θα πραγματοποιήσει φιλολογική εσπερίδα στην μνήμην του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου και Καθηγητού του ΕΚΠΑ π. Γεωργίου Μεταλληνού το απόγευμα της Κυριακής 21ης Αυγούστου 2022 στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος ”Πλατύς Γιαλός„ Ληξουρίου. Θα παρουσιασθεί και θα διανεμηθεί εις τους παρευρισκομένους ο Τόμος με...
12 Αυγούστου, 2022 - 17:56

Μητρόπολη Κεφαλληνίας: Εσπερίδα στο Ληξούρι στη μνήμη του π. Γεώργιου Μεταλληνού

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κεφαλληνίας: Εσπερίδα στο Ληξούρι στη μνήμη του π. Γεώργιου Μεταλληνού

Η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου, θα πραγματοποιήσει φιλολογική εσπερίδα στην μνήμην του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου και Καθηγητού του ΕΚΠΑ π. Γεωργίου Μεταλληνού το απόγευμα της Κυριακής 21ης Αυγούστου 2022 στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος ”Πλατύς Γιαλός„ Ληξουρίου.

Θα παρουσιασθεί και θα διανεμηθεί εις τους παρευρισκομένους ο Τόμος με τίτλο «Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός 1940-2019. Εργοβιογραφικές μελέτες, Kρίσεις, Μαρτυρίες, Ανέκδοτο και Φωτογραφικό υλικό» τον οποίο η Ιερά Μητρόπολίς μας εξέδωσε εις μνήμην του αειμνήστου πατρός και Διδασκάλου π. Γεωργίου Μεταλληνού.

Θα προηγηθεί την πρωΐαν της Κυριακής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν του Παντοκράτορος Ληξουρίου και Ιερόν Μνημόσυνον.

Το Πρόγραμμα της Εσπερίδος έχει ως εξής:

Κυριακή Εσπέρας, Ι. Μονή Αγίου Σπυρίδωνος ”Πλατύς Γιαλός„

Ώρα 8:00 μ.μ. Εσπερινός εις τον Ναόν του Αγ. Σπυρίδωνος.

Ώρα 8:30 μ.μ. Έναρξις Εσπερίδος

– Χαιρετισμός Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.
– Χαιρετισμός Δημάρχου Ληξουρίου.

Ώρα 8:45 μ.μ. Εισήγηση Καθηγητού κ. Μπελέζου Κων/νου της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα: « Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός περί φανατισμού».

Ώρα 9:00 μ.μ. Εισήγηση του Καθηγητού της Θ. Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Μόσχου Δημητρίου με θέμα: «Η κοινωνική και κριτική διάσταση στο ιστορικό έργο του π. Γεωργίου Μεταλληνού».

Ώρα 9:15 μ.μ. Εισήγηση του Καθηγητού της Φ. Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Πέτσιου Κων/νου με θέμα «Η Συμβολή του π. Γ. Μεταλληνού στην Νεοελληνική Γραμματεία».

Ώρα 9:30 μ.μ. Παρουσίαση των εργασιών του Τόμου υπό της Επιστημονικής συνεργάτιδος Δρ. Θ. κ. Αθηνάς Κονταλή.

Στο τέλος θα προσφερθούν αναψυκτικά και γλυκίσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων