26/05/2020 26/05/2020 Δείτε φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Παράκληση που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Σισσίων στη Κεφαλονιά. Η Μονή Σισσίων βρίσκεται στην επαρχία της Λειβαθούς, κοντά στο χωριό Σιμωτάτα, λίγο έξω από το Αργοστόλι. Το μοναστήρι είναι γνωστό στην Κεφαλονιά ως «Παναγία στα Σίσσια», με το όνομα αυτό να έχει τις ρίζες του πιθανότατα στη λέξη «Ασσίζη». Η ιστορία...
26 Μαΐου, 2020 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 15:05

Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Σισσίων

Διαδώστε:
Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Σισσίων

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Παράκληση που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Σισσίων στη Κεφαλονιά. Η Μονή Σισσίων βρίσκεται στην επαρχία της Λειβαθούς, κοντά στο χωριό Σιμωτάτα, λίγο έξω από το Αργοστόλι.

Το μοναστήρι είναι γνωστό στην Κεφαλονιά ως «Παναγία στα Σίσσια», με το όνομα αυτό να έχει τις ρίζες του πιθανότατα στη λέξη «Ασσίζη». Η ιστορία της ξεκινά τον 13ο αιώνα και σύμφωνα με την παράδοση, ιδρυτής της ήταν ο ίδιος ο Φραγκίσκος της Ασσίζης. Το καθολικό μοναστήρι είχε αφιερωθεί στην Παναγία και ανήκε στη Λατινική Επισκοπή της Κεφαλονιάς. Η Μονή Σισσίων έγινε λίγο αργότερα ορθόδοξη, όπως και παραμένει έως τις μέρες μας. Η «Παναγία των Σισσίων», η εικόνα της Μονής Σισσίων, είναι έργο του 15ου αιώνα.

Στη Μονή Σισσίων τελείται κάθε χρόνο μια από τις παλιότερες λιτανείες της Κεφαλονιάς, με ρίζες στην εποχή του Μεσαίωνα, τότε που πρωτεύουσα του νησιού ήταν το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων