26/05/2020 26/05/2020 Μονή Πετράκη 26 Μαϊου, 2015. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέξατο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γεράσιμο Φωκά λαβόντα 71 ψήφους Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. «Άξιος, άξιος, άξιος!»., ακούγεται από το πλήθος! «Πείθομαι τω θείω βουλήματι και αποδέχομαι την ποιμαντορίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και διαβεβαιώνω εκπληρούν ακραιφνώς τα αρχιερατικά μου καθήκοντα, τηρών επακριβώς...
26 Μαΐου, 2020 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 21:42

Σαν σήμερα εξελέγη Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο Μακαριστός Γεράσιμος

Διαδώστε:
Σαν σήμερα εξελέγη Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο Μακαριστός Γεράσιμος

Μονή Πετράκη 26 Μαϊου, 2015.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέξατο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γεράσιμο Φωκά λαβόντα 71 ψήφους Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.
«Άξιος, άξιος, άξιος!»., ακούγεται από το πλήθος!

«Πείθομαι τω θείω βουλήματι και αποδέχομαι την ποιμαντορίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και διαβεβαιώνω εκπληρούν ακραιφνώς τα αρχιερατικά μου καθήκοντα, τηρών επακριβώς και πιστώς τους ιερούς κανόνας, τας ιεράς παραδόσεις, τους εκκλησιαστικούς νόμους …».

«Άξιος, άξιος, άξιος», εύχονται και πάλι οι παρευρισκόμενοι.

Και οι καμπάνες στις εκκλησιές της Κεφαλλονιάς άρχισαν να κτυπούν χαρμόσυνα, ενώ πολλοί Κεφαλλήνες και όχι μόνο, βρίσκονταν κοντά του και ήθελαν να τον αγκαλιάσουν, να τον συγχαρούν.
«Δοξάζω τον Θεό, υμνολογώ την Κυρία Θεοτόκο, τον Προστάτη μας τον Άγιο Γεράσιμο και εύχομαι με την καρδιά μου στα παιδιά μου, στους Κεφαλλήνες της νήσου και της διασποράς κουράγιο, υπομονές, ελπίδα, ευλογία, υγεία, πρόοδο!
Καλή αντάμωση!», λέει εκείνος…

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, Γεράσιμος, έμεινε για λιγότερο από έναν μήνα στην κεφαλή της εκκλησίας της πατρίδας του, αφού αποδήμησε εις Κύριον στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 64 ετών. Στο ποίμνιό του, αλλά και στον κόσμο γενικότερα ήταν πάρα πολύ αγαπητός, ενώ όσοι τον γνώριζαν προσωπικά λένε πως είχε σημαντικά, θεόσταλτα χαρίσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων