27/02/2020 27/02/2020 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 το απόγευμα, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοτικού θεάτρου Πεύκης, η εκδήλωση απονομής Βραβείων Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σούπρασλ κ. Ανδρέου, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας. Ήταν παρόντες ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, οι...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 11:06

Απονομή Βραβείων Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου

Διαδώστε:
Απονομή Βραβείων Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 το απόγευμα, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοτικού θεάτρου Πεύκης, η εκδήλωση απονομής Βραβείων Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σούπρασλ κ. Ανδρέου, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας. Ήταν παρόντες ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Κηφισιάς, Πεύκης – Μεταμορφώσεως καθώς και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης –Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης.

Τον διαγωνισμό ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ συνδιοργανώσαν η Ιερά Μητρόπολή μας και οι εκδόσεις «ΝΑΜΑ».

Την εκδήλωση ξεκίνησε το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «η Ελληνική Παιδεία». Εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτ/ρος π. Χαραλάμπης Θεοδώσης, διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος παρουσίασε τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους παρευρεθέντας, ανεφέρθη στη σημασία του βιβλίου για την διαμόρφωση της προσωπικότητας του προσώπου, αλλά και στη σημασία του Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου, για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Ευχαρίστησε τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τους πολλούς χορηγούς της Εκδήλωσης καθώς και την χορωδία και ορχήστρα του καλλιτεχνικού συλλόγου « Ο ποιμενικός Αυλός» και τον θεατρικό όμιλο του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «η Ελληνική Παιδεία», που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Αμέσως μετά η χορωδία και ορχήστρα του καλλιτεχνικού συλλόγου « Ο ποιμενικός Αυλός» παρουσίασε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα κλασσικού ρεπερτορίου∙ και ο θεατρικός όμιλος του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «η Ελληνική Παιδεία» το έργο του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Τ’αγνάντεμα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των ΒΡΑΒΕΙΩΝ. Συνολικά βραβεύτηκαν δεκατέσσερα (14) έργα, ανέκδοτων παιδικών βιβλίων, ανέκδοτων εφηβικών, βιβλίων γνώσεων, εκδοθέντων παιδικών και εκδοθέντων εφηβικών βιβλίων. Τα βραβευθέντα έργα είναι:

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Ο Μηνάς και οι θησαυροί του χάρτινου ταξιδιού, της πρεσβυτέρας Ρουμπίνης Τσακανίκα-Λευθεριώτη.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΞΙΜΟΒΤΣ, της Ιφιγενείας Κρητικού.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ της Μαρίας Λεμπιδάκη.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΚΡΙΝΑ, της Βαλεντίνας Φώλια.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, του Γιώργου Λελεδάκη.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ…ΤΡΕΙΣ ΖΩΕΣ, της Μαρίας Ξανθάκη.

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥ, της Χρυσάνθης Χαραλαμπίου.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΡΩΜΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, του Διονύση Λειμονή.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, της Ευαγγελίας Λάππα.

ΕΚΔΟΘΕΝΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΕΝΑΝ ΗΛΙΟ, της Χρυσάνθης Τσελεκίδου.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΝΥΧΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΦΩΣ, της Σταυρούλας Καντάνη.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,

της Κατερίνας Νίκα.

ΕΚΔΟΘΕΝΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΟΤΑΝ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ, του Σταύρου Γουναρίδη.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΥΝΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ, του Άγγελου Γκούνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων