02/02/2022 02/02/2022 Με Πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο εορτάστηκε η Δεσποτο-Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αμαρουσίου στην Μητρόπολη Κηφισίας. Του Πανηγυρικού Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:36

Δισαρχιερατικό συλλείτουργο στην Υπαπαντή Αμαρουσίου

Διαδώστε:
Δισαρχιερατικό συλλείτουργο στην Υπαπαντή Αμαρουσίου

Με Πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο εορτάστηκε η Δεσποτο-Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αμαρουσίου στην Μητρόπολη Κηφισίας.

Του Πανηγυρικού Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας, Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη και ιερείς της Μητροπόλεως.

Την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Άγιος Λαοδικείας, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Υπαπαντής, στην συνάντηση του Κυρίου με τον δίκαιο Συμεών και εν γένει της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης μέσα στην ιστορία και την Εκκλησία, αλλά και στον ρόλο της μητέρας μέσα στην οικογένεια.

Πρό της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας για την ευλογητή παρουσία του στην ευχαριστιακή σύναξη και ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να φυλάττει τον κόσμο από κάθε πειρασμό. Τέλος, να αναφερθεί πως ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Αμαρουσίου, εν όψει της Πανηγύρεως της Δεσποτο-Θεομητορικής Εορτής φιλοξενεί προς ευλογία των πιστών μέχρι την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων