17/08/2022 17/08/2022 Στον αγιοτόκο Κάλαμο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου, ο οποίος κατήγετο και ανετράφη στο χωριό αυτό, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία τιμά και γεραίρει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Πατρός, ως προστάτου και εφόρου της. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και προεξήρχε της...
17 Αυγούστου, 2022 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 10:29

Η εορτή του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου στον Κάλαμο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου στον Κάλαμο

Στον αγιοτόκο Κάλαμο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου, ο οποίος κατήγετο και ανετράφη στο χωριό αυτό, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία τιμά και γεραίρει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Πατρός, ως προστάτου και εφόρου της.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο ασκητήριο του Οσίου, στο οποίο υπάρχει το Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ονόματι του Αγίου, πλαισιούμενος υπό των ιερέων της περιοχής.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, κηρύττοντας τον Θείο λόγο αναφέρθηκε εν συντομία στην ζωή και την πίστη του Αγίου Τιμοθέου, παίρνοντας αφορμή από τον λόγο του Αποστόλου Παύλου “μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν” ενώ σημείωσε και την προσφορά του Οσίου Τιμόθεου στο υπόδουλο Ελληνικό Γένος, γενόμενος έτσι πρόδρομος της Ελληνικής Επαναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων