04/07/2021 04/07/2021 Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, συνδιοργανώθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και τον Δήμο Μαραθώνος, επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της μάχης που διεξήχθη στην πόλη του Μαραθώνα, στις 5 Ιουλίου του 1824, περίπου στο ίδιο σημείο που είχε...
04 Ιουλίου, 2021 - 19:33

Η επέτειος της “δεύτερης” Μάχης του Μαραθώνα

Διαδώστε:
Η επέτειος της “δεύτερης” Μάχης του Μαραθώνα

Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, συνδιοργανώθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και τον Δήμο Μαραθώνος, επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της μάχης που διεξήχθη στην πόλη του Μαραθώνα, στις 5 Ιουλίου του 1824, περίπου στο ίδιο σημείο που είχε διεξαχθεί και η μάχη των Περσικών Πολέμων.

Ο επετειακός εορτασμός ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη Δέηση, που εψάλλει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μαραθώνα, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των αγωνιστών και εν συνεχεία ο Σεβεσμιώτατος, ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο Μουσέιου του Μαραθωνίου Δρόμου, όπου έλαβε χώρα μια μικρή Ημερίδα, αφιερωμένη στην άγνωστη αυτή μάχη του Μαραθώνα με ομιλητές τον κ. Κωνσταντίνο Κολλιόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ανέπτυξε το ιστορικό κομμάτι της μάχης και την σημασία της για το σήμερα και τον κ. Πέτρο Φιλίππου – Αγγέλου, Δήμαρχο Σαρωνικού, ο οποίος αναφέρθηκε στην εν γένει συμβολή της Αττικής στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Η εκδήλωση περατώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο έψαλε η σοπράνο Θεοδώρα Ρούση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων