20/02/2020 20/02/2020 Με κατάνυξη εορτάστηκε η Αγία Οσιομάρτυς Φιλοθέη η Αθηναία στην Ιερά Ανδρώα Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, η οποία είναι κτίσμα της Αγίας, αφού υπήρξε μετόχι της κεντρικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέου καθώς και ο τόπος ταφής του μαρτυρικού Λειψάνου της Οσιομάρτυρος μετά το μαρτύριό της. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 14:20

Η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης στην Ι.Μ. Κηφισίας

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης στην Ι.Μ. Κηφισίας

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Αγία Οσιομάρτυς Φιλοθέη η Αθηναία στην Ιερά Ανδρώα Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, η οποία είναι κτίσμα της Αγίας, αφού υπήρξε μετόχι της κεντρικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέου καθώς και ο τόπος ταφής του μαρτυρικού Λειψάνου της Οσιομάρτυρος μετά το μαρτύριό της.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη και τους πατέρες της Αδελφότητος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον βίο της Αγίας.  Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη Θεία Λειτουργία από τον Άγιο Καθηγούμενο με την συμμετοχή πατέρων της Μονής. Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την μνήμη της “Κυράς των Αθηνών” και να ακουμπήσει σε αυτήν τα βάσανα και τις χαρές του.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου, στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Φιλοθέης Εκάλης, με την συμμετοχή των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, π. Τύχωνος, Καθηγουμένου της εν Αγίω Όρει Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, π. Νικάνωρος Καραγιάννη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και άλλων πατέρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων