30/05/2019 30/05/2019 Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαϊου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, προς τιμήν των εορταζομένων Αγίων Γυναικών, Παρθενομάρτυρος Θεοδοσίας, Οσιομάρτυρος Θεοδοσίας της εν Κωνσταντινουπόλει και της Οσίας Υπομονής της Βασιλίδος καθώς και επί τη αναμνήσει της αποφράδος ημέρας της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως υπό των Οθωμανών την 29η...
30 Μαΐου, 2019 - 12:28

Ιερά Αγρυπνία για την Άλωση στην Ι.Μ. Κηφισίας

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για την Άλωση στην Ι.Μ. Κηφισίας

Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαϊου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, προς τιμήν των εορταζομένων Αγίων Γυναικών, Παρθενομάρτυρος Θεοδοσίας, Οσιομάρτυρος Θεοδοσίας της εν Κωνσταντινουπόλει και της Οσίας Υπομονής της Βασιλίδος καθώς και επί τη αναμνήσει της αποφράδος ημέρας της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως υπό των Οθωμανών την 29η Μαϊου 1453. Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς, Αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα Καραγιάννη, καθώς και από άλλους ιερείς. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ “του μαρτυρικώς τελειωθέντος Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς αναιρεθέντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος υπό των Οθωμανών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων