22/11/2022 22/11/2022 Η μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Εύβοια, του Τσαλίκη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρης. Την ενορία ανέγειραν Μικρασιάτες πρόσφυγες εκ των περιοχών Μάκρης και Λιβισίου, τόπο γεννήσεως του τιμωμένου Αγίου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 22:22

Ο Κηφισίας Κύριλλος ανέσυρε προσωπικές αναμνήσεις από τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Διαδώστε:
Ο Κηφισίας Κύριλλος ανέσυρε προσωπικές αναμνήσεις από τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Η μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Εύβοια, του Τσαλίκη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρης.

Την ενορία ανέγειραν Μικρασιάτες πρόσφυγες εκ των περιοχών Μάκρης και Λιβισίου, τόπο γεννήσεως του τιμωμένου Αγίου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου από ιερείς της περιοχής και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη, Πεύκης-Μεταμορφώσεως Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα, Νέας Μάκρης-Μαραθώνος Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα, στον οποίο και ανατέθηκε η διακονία του θείου κηρύγματος.

Στο κήρυγμά του ο π. Αθανάσιος αναφέρθηκε στον βίο του εορταζομένου Αγίου, και τους λόγους για τους οποίους το πρόσωπό του εκτός από Άγιο της Εκκλησίας, αποτελεί και πρότυπο ιερέως και μοναχού.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες, καθώς και τον Σύλλογο Μακρηνών-Λιβισιανών Νέας Μάκρης για την κοινή απόφαση της καθιερώσεως της ετήσιας πανηγύρεως, του συμπατριώτη τους Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη. Τέλος δεν δίστασε να μοιραστεί προσωπικές αναμνήσεις του από τον εορτάζοντα Άγιο, τον οποίο γνώρισε στα φοιτητικά του χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων