25/11/2022 25/11/2022 Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης Αττικής καθώς το αριστερό κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Πάνσοφο Αγία. Την παραμονή της εορτής και προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιερά Εικόνος της Υπεραγίας...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 12:11

ΠΕΥΚΗ: Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας και εορτή Αγίας Αικατερίνης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
ΠΕΥΚΗ: Υποδοχή Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας και εορτή Αγίας Αικατερίνης (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης Αττικής καθώς το αριστερό κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Πάνσοφο Αγία.

Την παραμονή της εορτής και προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιερά Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεούσης, η οποία φέρει επάνω της, τεμάχιο από την Τιμία Εσθήτα της Κυρίας Θεοτόκου και η οποία είναι αποτεθησαυρισμένη, στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Της υποδοχής και του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και ιερείς της περιοχής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο της Αγίας και στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής εκείνης. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο για την μεταφορά και ευλογία του Ιερού Σεβάσματος, ενώ υπογράμμισε ότι τα Ιερά Σεβάσματα και τα Ιερά Λείψανα, αποτελούν παρηγοριά στα ποικίλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας σήμερα.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ίδιο ναό, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως  Αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο Δελατόλα και τους εφημερίους του ναού.

Την ώρα του Κοινωνικού, ο Ιεροκήρυκας κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην δύναμη που είχε η Αγία και η οποία αντλείται από την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και το θέλημα του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων